24 órás meditáció

A Himalájai Tradíció immár hagyományos év végi 24 órás meditációját, csendes mantra dzsapa gyakorlatát, december 30-án reggel 9 órától december 31-én reggel 9 óráig tarjuk a Tradíció Központjában (Kiss József u. 4. 3/16.). Gyülekezés 30-án 8 órától.

A dzsapa jelentése a mantra folyamatos, mentális ismétlése, a mantra rezgésének folyamatos fenntartása a tudatban. A hosszú időn át, a tudatosság magas fokán végzett dzsapa gyakorlat átvezet az adzsapa-dzsapa gyakorlatába. Ekkor kialakul az elmében a mantra állandó és spontán tudatossága.

Ennek az élménynek a megtapasztalására és a mantra dzsapa gyakorlat elmélyítésére szeretettel várunk minden oktatót, gyakorlót, beavatottat, érdeklődőt, aki hosszabb-rövidebb időre bekapcsolódna a meditáció megszakítatlan láncolatába. Szándékunk, hogy gyakorlásunkra a Mesterek áldását kérve a Dharmával és az Idővel harmóniában zárjuk le a 2016-os évet, és megtisztulva kezdjük majd el a következőt.

A közösen gyakorolt mantra az „Akhanda mandalákáram”, melynek fonetikus leirata:

Akhanda mandalákáram

vjaptam jéna csharácsharam

tat padam darsitam jéna

Taszmai srí guravé namah.

Az „Akhanda mandalákáram” mantráról bővebben itt olvashatsz.

Külön örömünkre szolgálna, ha a jóga egységét képviselve a többi Magyarországon működő Tradíció tagjai is csatlakoznának az alkalomhoz.

A meditációhoz kapcsolódhat bárki helytől függetlenül akár csak egy perces lecsendesedéssel is.

A meditáció megszakítatlan láncolatát egy órás ülésekkel adjuk tovább, melynek beosztására itt lehet jelentkezni.

A 24 órás meditációt egy újévi áldást kérő, az akadályokat elhárító szertartással fejezzük be 31-én reggel 9 órától, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki akár szellemi, akár magánéletében szeretne így felkészülni a 2017-es évre. A szertartást Vedanta Chaitanya vezeti.

 

Ganésha homa-tűzszertartás:

Rendkívül erőteljes Tantra, amely segít eltávolítani azokat a nehézségeket, amelyek a kitűzött céljaink elérését megakadályozzák. Segít eltávolítani rossz karmánk gyümölcsét, amit a múltból hozunk, a prarabdha karmákat; továbbá azokat az akadályokat, amelyek a spirituális fejlődésünk útjában állnak. Ahhoz, hogy legyőzzük ezeket az akadályokat, amelyek sokszor érthetetlen és váratlan módon jelentkeznek, mindig szükségünk van a Mester és az Istenek kegyére. El kell hagynunk az arroganciánkat, amikor azt gondoljuk, hogy egyedül, a saját erőnkből képesek vagyunk eltávolítani ezeket az akadályokat. Szerényen segítséget kell kérnünk. Néha hónapokon, éveken, olykor életekben keresztül nem érünk el semmit, de ha szövetségeseink vannak, akkor minden könnyebb.

Csakúgy mint a régi Indiában, az erős elefántok erejét hívtuk segítségül a kövek, fagerendák eltávolítására, amelyek az útra estek, így idézzük meg Ganésa hatalmas erejét, ami az Univerzumban jelen van, hogy elhárítsuk az életünkben megjelenő akadályokat az istenihez való utunkon.
A szertartás alkalmával magunkhoz hívjuk a Shaktit, Ganésha spirituális erejét, a szent tűz által és tisztelettel különféle felajánlásokat teszünk, hogy elégedett legyen, és megnyilvánuljon isteni kegye.

A szertartás alatt az elménk és az érzékszerveink teljes koncentrációjára van szükség, azt a szent tűz felé irányítjuk, majd egy szamjama meditációval zárunk, hogy a szívünket átjárja az odaadás, amelyet a résztvevők kifejezésre juttattak, és a Ganésha Shakti manifesztálódott.

Térkép betöltése...

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


24 órás meditáció” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.