A 2019-es szangha csoporttalálkozó és előkészületei

Amikor a jövőt figyeljük, a változás, a növekedés, a mindent átölelő, szerető szív és a mosolygó elme lehetőségeit látjuk. A spirituális béke ezen negyven napja alatt elmélyítjük elköteleződésünket, és gyakorlatainkat felfedezésként kezeljük – a béke tapaszaként. Elmélyítjük kapcsolatunkat a belső fény és tudás forrásával, emlékezve spirituális örökségünkre, vezetőinkre, az elmúlt újjászületés ösztönzéseire ebben a mély, belső szabadságvágyban, önmegértésben és örömben.

Ahogy e negyven nap a Guru Purnima és a közeledő Sangha-találkozó felé vezet, elmélkedünk, áttekintünk, előre vetítjük a spirituálisan beteljesült élet megélésének lehetőségeit. A fenntarthatóság szerint élni azt jelenti, hogy megértjük a Földanya teremtő képességét és az emberiség tudatosítja a harmonikus és megértő létezés sürgető kényszerét. Újra elkötelezzük magunkat a három gyakorlattal: ahimsza, aparigraha, ísvara pranidhana. A mérséklet és a megértés szándékával az emberek az akarás és szerzés vágya fölé emelkedhetnek. Az emberiség végzete a tudatos és a természettel harmóniában álló élet békés együtt-létezése mindennel, ezáltal itt és most teremtve egy nagyszerű jövőt.

Szvámi Véda munkáját egy ragyogó kis könyvvel tiszteljük most meg, amelyet az Egyesült Nemzetek és a Világvallások Parlamentje számára készített. Közel húsz éve osztotta meg felfedezéseit The Perennial in the Millenium (Az örök az ezredfordulón) című szövegében. E nézetek éppoly fontosak most, mint akkor, és lesznek is az eljövendő évtizedekben.

Egy „Hogyan csináld” kézikönyvvel ajándékozott meg bennünket egy ragyogó jövő, egy békés jövő formálására, nem csak egyénileg, de családi és társadalmi szinten is az egész világ bősége érdekében. E könyvecskében eszközöket adott a befelé pillantáshoz, az éleslátáshoz és egyben egy útmutatást is az emberiség számára, ha választásra kényszerül.

Szanghatalálkozónkon, világszervezetünk, az AHYMSN tagjai Szvámi Ráma alapelvével tisztelik meg a Tradíciót: Szeress, Szolgálj és Emlékezz, és lépéseket tesznek Szvámi Véda ránk hagyott víziójának meghonosítására, amellyel így spirituális életünket ösztönzi majd az eljövendő generációk során.

 

A szerkesztő megjegyzése:

A szanghatalálkozó 2019. február 25. – március 5. között lesz majd a Szvami Rama Sadhaka Gramaban (SRSG) Risikesben, Indiában.

Kapcsolat: ahymsin@ahymsin.org.

A Perennial in the Millenium c. könyv Kindle formátumban kapható az Amazonon és az Amazon.in-en. Könyvecske formában elérhető a Himalayan Yoga Publication Trust-nál (HYPT).

Kapcsolat: hyptbooks@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.