Diwali – A Fények Ünnepének Üzenete 2020

A Régmúlt idők mestereinek Díváli áldásai:

“Jyotir, Jyotir, Jyotih, Idam Madhu, Idam Madhu Idam Madhu;

Fény, Élet, Szeretet, Ez a méz, ez oly édes, oly kellemes, oly gyönyörű!”

Adassék, hogy az ősi mestereinek láncolatának Divali áldásai emlékeztessen bennünket a Létezésnek eme fényére, a Tudatosság Teliholdjára, Önvalónk Belső Megvilágítójára. 

A felszabadulásra emlékeztetnek bennünket, a tudatlanság minden sötétségétől való megszabadulásra. Üzenetük ráébreszt bennünket a kaivalyá-ra – az Egyetlenre, az Egyedülire, ahol a megvilágosodás – a nirvana állapotában szertefoszlik mindennemű ragaszkodás és külsőségektől való függőség, és csakis a valóság kinyilatkoztatása marad.

Az Ősök tapasztalata visszaidézi a fény sugárzó, önmagából eredően ragyogó, tündöklő természetét, aminek hatására az egó, a büszkeség, és a vágyak zavarodottsága fogyatkozásnak indul. Ennek az élménynek a megízlelése önmagában is elégedetté, teljessé tesz. Adassék, hogy minden nap a Fények Ünnepe legyen számodra, amikor felajánlod a meditációs ülőhelyedet és a gyakorlásod gyümölcseit a mindenek feletti Lénynek, a gurunak,  aki a meditációdat ihlette.

“Adassék, hogy a Fény egyedüli örömforrásoddá váljék.” A megtisztulás az előfeltétele annak, hogy a világ fájdalmait enyhíteni tudjuk a kedvesség, együttérzés és szeretet fényével.

Szabadulj meg az elme homályos burkolataitól a következők segítségével:

A temperamentum lecsendesítésével;

Az érzéki benyomások  és ragaszkodások fölötti uralommal,

A pozitív érzelmek, bhávák kiművelésével, hogy ezek vezessék hajlamaidat,

Türelemmel és békerűréssel, hogy elviseld a kettősségekből fakadó ingadozást.

Finom és szerény hittel,

A jellem és a vérmérséklet kiegyenlítésével, ahol a szenvedélytől mentesség együttérzést, világos életcélt, és harmonikus elmét jelent minden kérdés megoldásában. 

Amikor az elme megpihen, “Válj mozdulatlanná, válj mozdulatlanná és tudd, válj mozdulatlanná és tudd meg, hogy én vagyok Isten” és engedd ezt a hangot megszólalni benned, veled, rajtad keresztül. Ezzel a Díváli ünneppel idézd fel az e spirituális tanítói láncolatban megőrzött tudás ösvényét. Határozd el, hogy követed az isteni szeretet ösvényét, ahol a fény, az élet és a szeretet édes kellemessége az Önvaló, vagyis a tiszta Lélek megnyilvánulása, azé a Lényé, aki te vagy. Om. Szvámí Ritavan Bháratí.

Forrás:https://ahymsin.org/main/ritavan-articles/diwali-message-2020.html


Fordította: Havasi Marianna

Lektorálta: Csuba Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.