Állásfoglalás, nyári táborok élő foglalkozások részvételi feltételeiről a COVID-19 kapcsán

Kedves Tanártársaink, Kedves Gyakorlótársaink!

Már mindannyian nagyon vártuk a személyes találkozás, közös gyakorlás lehetőségét. Ugyanakkor látható az is, hogy a részvétel jógikus feltételeiről megoszlanak a vélemények, és különböző álláspontok jelennek meg.

Az alábbiakban szeretnénk megosztani a Himalájai Jóga Egyesület vezetőségének állásfoglalását.

Az Egyesület budapesti központjában szervezett foglalkozások, illetve az Egyesület által szervezett egyéb programok, nyári táborok védettségi igazolás bemutatásával, valós védettségi állapot meglétével látogathatók.

További részleteket itt találtok: https://www.himalajaijoga.hu/egyesuleti-informaciok/nyit-a-kozpont/

Álláspontunk kialakításában legfontosabb szempontok a közösségi, tágabb értelemben társadalmi felelősségvállalás egymásért és önmagunkért a vírus terjedésének megakadályozásában, szem előtt tartva a jámák és nijámák alapelveit, különös tekintettel az ahimszára és a szatjára. Nagyon fontos ebben a helyzetben a karmikus felelősség, következmények mérlegelése – ha netán az általunk szervezett program során történik megbetegedés -, amely szempontokat nem írhatnak felül gazdasági megfontolások, még ebben a gazdasági kihívásokkal teli időszakban sem. Magyarországon szerencsére jelenleg javuló tendencia mutatkozik a fertőzöttség terén, de sajnos még nincsen nyugvóponton a szituáció. Indiában gyakorlótársaink, embertársaink egy viszonylagos nyugalmi időszakot követően jelen pillanatban sajnos egészen kritikus helyzetben vannak. Ez sajnos bárhol előfordulhat. A hatályos magyarországi rendelkezések természetesen nem tökéletesek, van, amire nincsen befolyásunk, és persze mindig vannak kiskapuk.  Azonban van, amit mi is megtehetünk. Egyénként és közösségként felelősséget kell vállalnunk önmagunkon túlmutatóan környezetünkért, és megtenni, ami tőlünk telik ebben a helyzetben.

Nagyon sokat tehetünk derűs, támogató elmemező fenntartásával, imádsággal, aktív segítséggel egymásért.

Kérjük, mind tanárként mind résztvevőként fontoljátok meg a fenti irányelveket az általatok szervezett, tartott jógaórák, elvonulások, rendezvények szervezése,  illetve megtartása során..