12 órás meditáció – Évzáró csendes nap

A Himalájai Tradíció immár hagyományos év végi meditációját, csendes mantra dzsapa gyakorlatát, december 30-án reggel 9 órától este 21 óráig tarjuk, ahova Zoom-on lehet csatlakozni.
 
Zoom belépés:
Kód: meditacio
 
 

A dzsapa jelentése a mantra folyamatos, mentális ismétlése, a mantra rezgésének folyamatos fenntartása a tudatban. A hosszú időn át, a tudatosság magas fokán végzett dzsapa gyakorlat átvezet az adzsapa-dzsapa gyakorlatába. Ekkor kialakul az elmében a mantra állandó és spontán tudatossága.

Ennek az élménynek a megtapasztalására és a mantra dzsapa gyakorlat elmélyítésére szeretettel várunk minden oktatót, gyakorlót, beavatottat, érdeklődőt, aki hosszabb-rövidebb időre bekapcsolódna a meditáció megszakítatlan láncolatába. Szándékunk, hogy gyakorlásunkra a Mesterek áldását kérve a Dharmával és az Idővel harmóniában zárjuk le a 2020-as évet, és megtisztulva kezdjük majd el a következőt.

Az Szaumja-Tara Mantra dzsapa-ról bővebben itt olvashatsz.

Fonetikus átirata:

Szaumja szaumjatarásésa
szaumjébhjasz tvati szundari
paráparánam paramá
tvaméva paramésvarí.
Táré tuttáré turé szvaha.

Külön örömünkre szolgálna, ha a jóga egységét képviselve a többi Magyarországon működő Tradíció tagjai is csatlakoznának az alkalomhoz.

A meditációhoz kapcsolódhat bárki helytől függetlenül akár csak egy perces lecsendesedéssel is.

A meditáció megszakítatlan láncolatát egy órás ülésekkel adjuk tovább, melynek beosztására itt lehet jelentkezni

A 12 órás meditáció befejezése: 30-án este 21 óra.

21.00-tól közös telihold meditációt tartunk, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki akár szellemi, akár magánéletében szeretne így felkészülni a 2021-es évre. 

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


12 órás meditáció – Évzáró csendes nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Milyen felajánlásokat tegyünk a tűzszertartásnál?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.