Az örömteli élet művészete

Időpont: január 9-től csütörtökönként 17:30 – 19:15

Oktató: Diószegi Ili, dioszegi66@gmail.com

Minden ember legősibb vágya a boldogság. Bármit teszünk is, valójában azt reméljük, hogy közelebb visz bennünket a boldogsághoz. De vajon hol lakik a boldogság kék madara? Egy újabb csinos cipő, új munka, új kapcsolat beteljesíti ezt a vágyat? Hogyan keressük? Hogyan lehet megszüntetni a szenvedést? 

A jóga tudománya is ebből az ősi vágyból fejlődött ki. Az előttünk járó mesterek önmaguk belső világában találták meg a választ. Az ő nyomaikban haladva kérjük az előttünk járók áldását utunkra.

A folyamat során a jógafilozófia, testgyakorlatok, finomtesti gyakorlatok, meditáció segítségével folytatjuk a kutatást. Önmagunkkal dolgozunk, egyre finomabb rétegeket érintve. Csak engedjük, hogy kibontakozzon a bennünk lakó öröm forrása.

Ászanák segítségével lazítjuk a testet, pránajáma gyakorlatokkal simítjuk az érzelmeket, meditációval csendesítjük az elme mélyebb rétegeit.

Főbb témák: a valódi önvaló megismerése; pozitív életfelfogás és a viselkedési minták átalakítása; a személyiség formázása; az érzelmek természete; a tudat természete; belső erő kifejlesztése; az intuíció finomítása; a hozott szokásminták megtisztítása; szeretet és spiritualitás.

Főbb gyakorlati elemek: test-légzés-elme összehangolása: rekeszizom légzés elmélyítése; testhelyzetek finomítása az integrált sorrend alapján, relaxációs folyamatok mélyítése, meditáció.

Szeretettel várunk, ha készen állsz egy csodálatos kalandra!

Részvételi díj: 2.000 Ft/alkalom

Kérjük, részvételi szándékod a dioszegi66@gmail.com e-mail címen jelezd.

 

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja