Az őszi Mátra csendje elvonulás

nyübu: így hívják a buddhizmusban azt kereső aktust, amikor az ember a hegyekbe megy, hogy megértse önmagát és újraélhesse a teremtő erőhöz fűződő kapcsolatát. 

Jógaoktatóként és a szakmai életemben a tudatossággal átszőtt jelenlétbe vezető utakon kísérem mindazokat, akikkel együtt gyakorolhatok. Amellett, hogy a jelen pillanatban lehorgonyzó figyelem állapotához vezető módszereket tanítom, igyekszem ezeket minél többféle módon megélni jómagam is. A természet, az erdő az a hely, ahol mindig új erőre kapok, mintha új életre kelnék, függetlenül attól, hogy milyen hangulatban, állapotban érkezem. Szeretem megtapasztalni, hogy a jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain, a mozdulatlanságban áramló meditáción, a csendgyakorlatokon túl a természetben, a hegyekben és a vízen megélt jelenlét miként vezethet a csend különböző mélységeinek, lényünk valódi esszenciájának megélése felé. Amikor a természetben időzöm, gyakran játszom mindazzal, ami körülölel: kiválasztok egyetlen impulzust és engedem, hogy a figyelmem, az adott tapasztalattal eggyé válva, az ébredő érzettel egyetlen folyamként ringatózva megpihenjen. Színes a kínálat, a megfigyelés tárgya ezerféle lehet: az erdő hangjai, a környezet színei, fényei, illatai, a lágy szellő, az eső cseppjeinek érintése a bőrömön, vagy az erdő ehető terméseinek az íze.

Az idei téli és nyári elvonulások után, ezúttal őszi zarándokútra hívlak, hogy a mátrai erdő csendjének ölelésében együtt készüljünk fel az esztendő lekerekítésére. 3 napon át kalandozunk majd külső és belső tájakon. A kis csoportos elvonulás folyamán, a frissen megrakott kandalló pattogó tüze mellett, fagyott mozdulatlanság helyett, életteli csendben ringatózunk: szemlélődő jelenléttel átitatott ászana gyakorlásban, relaxációban, tudatos légzésben, meditációban, mantra recitálásban áramolva engedjük elménket a szív terének mindent átható csendjébe burkolózni.

A jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain túl sokat időzünk majd, kirándulunk az őszi erdő csendjében, szemlélvén, ahogy a figyelem fokozatosan eggyé válik a test áramlásának legparányibb mozzanataival, a talpunk alatt roppanó avar hangjával, vagy, ha szerencsénk van, a szállingózó hópelyhek könnyed táncával.

Szeretettel várlak, ha vágysz a csendes pihenésre, feltöltődésre.

Létszám: maximum 8 fő

Dátum: 2021. november 18-tól 21-ig (november 18-án csütörtökön közös ebéddel kezdünk, 21-én, vasárnap ebéd után zárjuk az elvonulást)

 

Helyszín, szállás: Mátraszentistván ’szélén’, az erdő mellett rönkházban, 2 fős szobákban;

Étkezés: naponta háromszor fogyasztunk vegán – igény szerint gluténmentes – ételeket

Egyéb jóságok: a házban van szauna, a ház közelében pedig a mátraszentistváni sípálya

Az elvonulást vezeti: Budinszky Gabriella   

Részvételi díj: 88 ezer forint

Jelentkezés és további információ:

budinszky.gabriella@gmail.com  / +36 209 644 112

Térkép nem érhető el

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.