Budapest Happiness Week – Ingyenes jóga programok

Budapesti Boldogság Hét – 2015. szeptember 14-20.

A Kelet-Nyugat Egészségközpontban is!

Programjaink:

A Boldogság Jógája / Yoga for Happiness (szeptember 14. hétfő, 16.00-17.30) – Diószegi Ili

A jógában több ezer éves tapasztalat, hogy amikor az önmagunkkal és a világgal való egységet érzékeljük, a gyakorlót boldogság tölti el. Ez az öröm nem hasonlítható ahhoz, amit valamely vágyunk elérésekor érzünk, mélyebb, tartósabb, és mivel nem kötődik valamely tárgyhoz, nem elveszíthető. Ma már az agykutatás is megerősíti, hogy az agy integrációért, az egység érzetéért felelős központjai közvetlenül hatnak a boldogság érzésére. A Himalájai Jóga Tradíció gyakorlásában a fókusz az ászanáktól a meditációig az Önmagunkhoz való örömteli kapcsolódás, és az örömteli Teljesség megélése. Egy ilyen gyakorlásra hívjuk meg szeretettel az érdeklődőket.

Meditáció a Boldogságért /Meditation for Ananda (szeptember 17. csütörtök, 17.30-19.00) -Weltin Gyöngyvér

A védikus tanítások az emberi lényt a kezdetektől úgy tekintik, mint halhatatlan, örökkévaló létezőt, melynek ezt a halhatatlan mivoltát a megtestesülés burkai fedik el. Ilyen burok a fizikai test, az energiatestek, az elme különböző szintű működései és a legbelső burok, az anandamaja kósa, a “boldogságtest”. Minden szellemi gyakorlás és meditáció célja közelebb kerülni Önmagunk legbelső részéhez, és ezen az úton a legbiztosabb visszajelzés az öröm növekedése. A meditáció során a burkokon átkelve kapcsolódunk ehhez a “boldogságtesthez”.

Az Érintés Művészete/ Art of Touch (szeptember 18. péntek, 15.30-17.30)
A Shiatsu egy olyan tradicionális japán terápia, melyben a test meghatározott pontjain, az ún. meridiánokon haladva, az érintés által olyan impulzusokat adunk, melyek az idegpályák, reflexpontok, akupunktúrás pontok segítségével eljutnak a különböző szervekhez, testrészekhez és harmonizálják azok működését. Ugyanakkor ez a tudatosan irányított érintés egyúttal érzelmi kommunikáció is a kezelő és a kezelt között, így a terapeuta segítségével a páciens felszabadulhat régen hordozott lelki terhei alól, az érzelmi béklyókat hátrahagyva tisztább tudattal képes felismerni problémáinak gyökerét.

A Pránajáma öröme / Pranayama (szeptember 19. szombat, 17.00-19.00) – Mezősi Anna

A pránajáma a jógában azon gyakorlatokra vonatkozik, amelyek a fizikai test kiegyensúlyozása után közvetlenül az energiatestekre hatnak a légzés használatával. A pránajáma gyakorlataival az érzelmi és mentális feszültségek gyorsan kioldódnak, a test energiával telítődik, az áramlások harmonizálódnak. A pránajámát felkészült vezető segítségével érdemes elsajátítani, hogy biztonságosan élvezhessük jótékony hatásait.

Várunk szeretettel Téged is!

Regisztráció: info@kny.hu, vagy 20/229 75 94

Helyszín
Kelet-Nyugat Egészségközpont


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.