Csendhangoló: az otthon csendje, a csend otthona – utazás a szívközpontba

Egy napos csendelvonulás az otthonodban

Az ünnep, a téli napforduló hívogat, hogy induljunk el a hazafelé vezető úton, az élet megszentelt áramlásának ritmusában. Hív, hogy pihenjünk meg lényünk igaz természetében, legvalódibb esszenciájában, szívünk csendes középpontjában. Mint ahogy a természet és az állatvilág is téli álomra hajtja fejét, lényünk számára is létfontosságú, hogy lelassuljunk, megpihenjünk a téli hónapok idején, a feltöltődés lehetőségét nyújtva fáradt szívünk, elménk és testünk számára.

Sokan jelentkeztetek és velünk együtt nagyon vártátok a decemberre meghirdetett mátraszentistváni és a pannonhalmi csendelvonulást. A jelenlegi helyzet sajnos nem teszi lehetővé, hogy karácsony előtt személyesen együtt időzzünk. (Mindkét elvonulást január végére / februárra halasztottuk, erről bővebb információt a Himalájai Tradíció honlapján találsz.)

Arra gondoltam, ha személyesen nem is, jó lenne mégis, ha valahogy találkozhatnánk a csendben: egyidejűleg, térben azonban máshol, mindenki a saját otthonából csatlakozhatna.

Egy napos zarándokútra hívlak, kalandozni külső és belső tájakon: szemlélődő jelenléttel átitatott ászana gyakorlásban, relaxációban, tudatos légzésben, meditációban, mantra recitálásban áramolva adunk teret mindannak, ami szeretne megmutatkozni számunkra, legyen az gondolat, érzés, érzelem, hangulat, testérzet, bármi, ami a figyelmünket, ölelő szeretetünket éhezi, s reméli. Elménket a szív terének mindent átható csendjébe olvasztva készülünk a Csendes Éj érkezésére, az idei év lekerekítésére.

Az otthoni elvonulás folyamata a csendtáboraink programjához hasonlóan, a Himalájai Tradíció szellemiségében zajlik, ezúttal a ZOOM-on keresztül, az otthonod, a szíved terében.

Dátum: 2020. december 13. (vasárnap)

Program:

7:30-10:00: a Saumya mantra recitálásával kezdjük a napot, amelyet integrált hatha jóga gyakorlás követ

11:15-12:45: finomtesti gyakorlás (relaxáció, pranayama, mantra meditáció)

16:00-18:00: integrált hatha jóga gyakorlás, fókuszban a holdüdvözlet

19:30-21:00: finomtesti gyakorlás (relaxáció, Bhuta Shuddhi meditáció, a finomtesti központok tisztító gyakorlata), a Saumya mantra recitálásával zárjuk a napot

Részvételi díj: 8.000 Ft

Jelentkezés és bővebb információ: budinszky.gabriella@gmail.com

#acsendlegyenveletek #viddhírétacsendnek #vigyázzunkegymásra

 

Térkép nem érhető el

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.