Dr. Bettina Bäumer előadása a Vijnana Bhairaváról

Július 15., szerda, 18:00 – 20:00

Az előadás a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt a Zoom alkalmazáson keresztül lesz meghallgatható.

Telefonról és számítógépről is tudtok csatlakozni. Kérjük regisztrálj az oldal alján. A Zoom előadáshoz maximum 100 fő tud csatlakozni.
 
A belépést a Zoom szobához a regisztráltak számára a program előtt e-mailben fogjuk küldeni.

 

Amikor Dr. Bettina Bäumer Szvámí Véda meghívására egy előadásra érkezett Rishikesbe, vendéglátója e szavakkal mutatta be a professzor asszonyt:

„Ki sem tudom fejezni, mennyire izgatott vagyok. A szanszkritban van egy kifejezés, amit csak a legkiválóbbak legkiválóbbikának megjelölésére szoktunk használni, ez a „Dig-Gaja”. A „Dig-Gaják” Indrának, az istenek királyának elefántjai, akik az univerzum négy sarkát tartják. Ha egy nagyon nagy harcosról, vagy egy nagyon-nagy tudósról beszélünk, akkor Dig-Gajának nevezzük. Bettina Bäumer a kasmíri saivizmus Dig-Gajáinak egyike… Amikor arra gondolok, hogy milyen mennyiségű tudományos munkát végzett, elkezdek remegni. Úgy tűnik, mintha születése óta egyfolytában, megállás nélkül írna…

Azon kevés tudósok egyike, aki saját életében egyesíteni és harmonizálni tudta a spirituális kutatást, keresést, tudósságával és a tudománnyal. Egyrészt elkötelezett szádhaka, ugyanakkor képes volt az akadémiai világ csúcsára kerülni, és ott is maradni. Ez pedig egy hatalmas csoda…

És a legnagyszerűbb dolog, amit még a tudományos munkájánál is jobban értékelek, az a szerénysége. Ez a szerénység pedig személyes szádhanájának a hozadéka.”

Bettina Bäumer professzor asszony tudományos munkásságának, tudományos fokozatainak, díszdoktori és akadémiai pozícióinak csupán jelzésszerű felsorolása is majdhogynem lehetetlen vállalkozás lenne, így itt ezt meg sem kíséreljük. Magyarországi előadásának témája szempontjából talán annyit említenénk meg, hogy Bettina Bäumer a kasmír saivizmus élő klasszikusa, aki a Visnu inkarnációjának tartott Szvámí Laksman Joo tanítványa, és az előadás tárgyát képező Vijñāna Bhairaváról szóló tanítást is közvetlenül az ikonikus jógitól kapta.    

Bhairava – aki a kasmír saivizmusban Siva megtestesítője – a Vijñāna Bhairavában, a jógairodalom e páratlan gyöngyszemében az itt dhárananak (koncentrációnak) nevezett meditáció 112 módját mondja el részletesen párjának, Bhairavínak – de erről már hallgassuk inkább majd Bettina Bäumert.

           

A tanítás ingyenes, a helyszínen felajánlás lehetséges.

Szervezési költség: 2000 HUF
 
Regisztráció: a szervezési költség befizetésével és az oldal alján található Jelentkezés felületen keresztül
 
A jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk fogadni. 
 
 

Utalási információk: 

Himalájai Jóga Meditáció Közhasznú Egyesület,  10918001-00000063-61250007 (UniCredit Bank)
Megjegyzés rovat: Bettina + résztvevő neve + e-mail cím

Térkép nem érhető el

Jelentkezés


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.