Dr. Bettina Bäumer előadása a Vijnana Bhairaváról

 

Dr. Bettina Bäumer augusztus 30-ai nyílt előadása ELMARAD!

Reméljük megértitek a döntésünket, senkit nem szeretnénk kockázatnak kitenni, és Bettina egészségére különösen vigyáznunk kell. 

Amennyiben szeretnétek kérni a részvételi díj visszautalását, kérjük írjatok a himalajaijogatradicio@gmail.com címre.
Egyéb esetben ha sikerül megszerveznünk a programot, a jelentkezésed élő marad a befizetéseddel. Az összeg adományként is felajánlható.

 
Vigyázzatok nagyon magatokra, az egészségetekre. 
 
Szeretettel, 
A szervezők 

 

Amikor Dr. Bettina Bäumer Szvámí Véda meghívására egy előadásra érkezett Rishikesbe, vendéglátója e szavakkal mutatta be a professzor asszonyt:

„Ki sem tudom fejezni, mennyire izgatott vagyok. A szanszkritban van egy kifejezés, amit csak a legkiválóbbak legkiválóbbikának megjelölésére szoktunk használni, ez a „Dig-Gaja”. A „Dig-Gaják” Indrának, az istenek királyának elefántjai, akik az univerzum négy sarkát tartják. Ha egy nagyon nagy harcosról, vagy egy nagyon-nagy tudósról beszélünk, akkor Dig-Gajának nevezzük. Bettina Bäumer a kasmíri saivizmus Dig-Gajáinak egyike… Amikor arra gondolok, hogy milyen mennyiségű tudományos munkát végzett, elkezdek remegni. Úgy tűnik, mintha születése óta egyfolytában, megállás nélkül írna…

Azon kevés tudósok egyike, aki saját életében egyesíteni és harmonizálni tudta a spirituális kutatást, keresést, tudósságával és a tudománnyal. Egyrészt elkötelezett szádhaka, ugyanakkor képes volt az akadémiai világ csúcsára kerülni, és ott is maradni. Ez pedig egy hatalmas csoda…

És a legnagyszerűbb dolog, amit még a tudományos munkájánál is jobban értékelek, az a szerénysége. Ez a szerénység pedig személyes szádhanájának a hozadéka.”

Bettina Bäumer professzor asszony tudományos munkásságának, tudományos fokozatainak, díszdoktori és akadémiai pozícióinak csupán jelzésszerű felsorolása is majdhogynem lehetetlen vállalkozás lenne, így itt ezt meg sem kíséreljük. Magyarországi előadásának témája szempontjából talán annyit említenénk meg, hogy Bettina Bäumer a kasmír saivizmus élő klasszikusa, aki a Visnu inkarnációjának tartott Szvámí Laksman Joo tanítványa, és az előadás tárgyát képező Vijñāna Bhairaváról szóló tanítást is közvetlenül az ikonikus jógitól kapta.    

Bhairava – aki a kasmír saivizmusban Siva megtestesítője – a Vijñāna Bhairavában, a jógairodalom e páratlan gyöngyszemében az itt dhárananak (koncentrációnak) nevezett meditáció 112 módját mondja el részletesen párjának, Bhairavínak – de erről már hallgassuk inkább majd Bettina Bäumert.

           

Szervezési költség: 2000 Ft előzetes átutalás esetén augusztus 15-ig, utána 2500 Ft

Utalási információk: 

Himalájai Jóga Meditáció Közhasznú Egyesület,  10918001-00000063-61250007 (Unicredit Bank)
Megjegyzés rovat: Bettina + résztvevő neve + számlázási cím

Helyszín: BENCZÚR HÁZ KULTURÁLIS KÖZPONT Díszterme, 1068. Budapest, Benczúr u. 27. 

Megközelítés földalattival a  Bajza utcai megálló, vagy  a Hősök Tere, Dózsa György út irányából.

Térkép nem érhető el