Életet fakasztó csend – 4 napos elvonulás a Mátrában

„Az élet növekedése csendben, sötétben történik. Nem akkor, amikor mindent átlátsz. Nem akkor, amikor tudod, hova tartasz. Tanulj bizalommal várni, kivárni. Időre van szükséged ahhoz, hogy a lelked, az életed kibontakozhasson. Csendben születik az élet.” (Mustó Péter SJ)

Szoktad hallgatni az ébredő, vagy épp az elalvó természet hangjait? A madarak vidáman csicsergő, a napkeltével egyre fokozódó párbeszédét, ahogy a szél táncra perdíti a frissen zöldellő lombokat, a tova áramló folyó mélyen elringató hangját, vagy azt, ahogy az ezernyi színben és formában pompázó növények bimbói lassan szirmot bontanak? Az elmúlt években megtapasztalhattam, hogy a jóga fizikai és finomtesti gyakorlatai, a mozdulatlanságban áramló meditáció, s a csendgyakorlatok mellett a természetben, a hegyekben és a vízen megélt jelenlét hogyan vezethet a csend különböző mélységeinek, lényem valódi esszenciájának megélése felé.

Zarándokútra hívlak, hűsölni a nyári Mátra erdeinek csendjében, kalandozni külső és belső tájakon. A kis csoportos, 4 napos csend-elvonulás folyamán szemlélődő jelenléttel átitatott ászana gyakorlásban, relaxációban, tudatos légzésben, meditációban, mantra recitálásban, életteli csendben ringatózva megpihenünk, töltődünk. 

A jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain túl sokat időzünk majd, kirándulunk a mátrai erdő csendjében, szemlélvén, ahogy a figyelem fokozatosan eggyé válik a test áramlásának legparányibb mozzanataival, légzésünk áramlásával, a talpunk alatt roppanó ágak hangjával, a völgyben kanyargó patak csobogásával.

Szeretettel várlak, ha a szemlélődő jelenléttel átitatott csendben megpihennél, feltöltődnél, s ha szívesen engednéd, hogy az elmúlt időszak bezártságát követő új élet szíved csendjéből, békés áramlásban induljon útjára.

 

Létszám: maximum 8 fő

Dátum: 2021. június 24-től június 27-ig (június 24-én, csütörtökön közös ebéddel kezdünk, június 27-én vasárnap ebéd után zárjuk az elvonulást);

 

Helyszín, szállás: Mátraszentistván ’szélén’, a sípálya alján, az erdő mellett rönkházban, 2 fős szobákban;

Étkezés: naponta háromszor fogyasztunk vegán – igény szerint glutén- és tejtermékmentes – ételeket;

Egyéb jóságok: a házban van szauna, a kert végében patak csordogál, s ameddig a szem ellát: fák, erdő, hegyek ölelnek

Az elvonulást vezeti: Budinszky Gabriella, a Himalájai Tradíció oktatója     

Részvételi díj: 88 ezer forint

Jelentkezés és további információ: budinszky.gabriella@gmail.com  / +36 209 644 112

 

Térkép nem érhető el