Hatha jóga – kezdő, középhaladó

Időpont: csütörtökönként, 17.15-19.00

Oktató: Diószegi Ili (Bejelentkezés: dioszegi66@gmail.com)

Ár: 2.000 Ft/ alkalom

Ugye Te is boldog szeretnél lenni?

Micsoda kérdés – mondhatnád -, persze hogy minden lény a boldogságra törekszik! Az már persze nagyon sokféle, ki hogyan szeretné ezt elérni. Jobb munka, gyorsabb autó, új szerelem, egy csokis fánk, család, gyermek, utazás, s ki tudja még mi mindre vágyunk. További kutatás után az is kiderülhet, hogy ezekre a dolgokra nem önmaguk miatt szeretnénk szert tenni, hanem azt reméljük, hogy ha megszerezzük, akkor majd boldogabbá, örömtelibbé válunk.
Biztonságban érezhetjük magunkat. Biztosan Te is gondoltad már ezt: Na majd, majd akkor… nagyon jó lesz!

Azonban előbb – utóbb mindenki életében beköszönt a pillanat, mikor egészen tisztán, megkérdőjelezhetetlenül kibontakozik a felismerés, hogy a vágyott dolgok elérése után újabb vágyak jelennek meg, s ennek sosincs vége. S hogy a megszerzett dolgok talán mégsem hozzák meg a boldogságot – csak ideig-óráig -, hiszen elmúlnak, egyszer biztosan megszűnnek.

S hogy jön mindez a jógához? – kérdezheted, ha türelmesen végighaladtál a fenti gondolatokon.

Ó, hát ennél misem egyszerűbb! A gyakorlások során minden egyes alkalommal azt a bennünk lévő középpontot keressünk, ami mindentől és mindenkitől független. Ami mindig ott van bennünk. Ahol megpihenhetünk, s egyre mélyebb rétegben tapasztalhatjuk meg Önmagunkat, hogy bármikor visszatérhessünk ide, akkor is, amikor kint fúj a szél és hurrikán tombol.

Egyszerű, mindenki által követhető módon ászanákat, relaxációt, légző gyakorlatokat végzünk.  Mindezt a lélegzet fonalára fűzzük. Megéljük a jelen pillanatban való időzés örömét és nyugalmát. Gyengéden dolgozunk a testtel, lecsendesítjük az elmét, a lélegzet önmagától kisimul. Békét kötünk önmagunkkal. Csak úgy vagyunk.

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


Hatha jóga – kezdő, középhaladó” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hari Om!

    Érdeklődni szeretnék, hogy van-e alkalmam becsatlakozni a csütörtök-i (17,15-19) órára.
    A jóga alaptanfolyamot elvégeztem, tudásom megfelelő, de közel sem tökéletes.
    (69 éves nő vagyok.)

    Várom a választ, Déri Zsuzsanna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.