Indiai ashramok: Sadhana Mandir Ashram

Indiai ashramok: Sadhana Mandir Ashram

A Sádhana Mandir a békének egy virágokkal teli szigete, amely India szent városainak egyikében, Risikésben helyezkedik el, a szent Gangesz folyó partján, és a Himalája előhegységei övezik. Az ásram a jóga és a meditáció Himalájai Tradíciójának nemzetközi centruma, amely lehetőséget nyújt arra, hogy élő tapasztalatot szerezzünk a jóga és a meditáció szisztematikus gyakorlásáról, tanulmányozásáról és életmódjáról.

Küldetése, hogy a jógát visszavezesse az ősi szellemi hagyományvonalhoz a beavatás folyamatán keresztül, és hogy újból megteremtse a jóga spirituális kontextusát és tartalmát annak eredeti tisztaságában. A társtudományokat, a szövegeket és filozófiákat, mint például a Védák és Patandzsali Jóga-szútrái-nak bölcseletét egyfajta tapasztalati, meditatív összefüggésben tanítják. Az ásram még most is alapítójának, Szvámi Rámának békével teljes energiáját sugározza. Aki először érkezik az ásramba, még az is azonnal megtapasztalja a különleges energiát, inspirációt és a belső csend vonzását.

Képzési programok
Az egyéni és csoportos programokat Szvámi Véda Bhárati, az ásram spirituális tanítója állítja össze a tanulók szükségletei és képességei szerint. Vannak meditációs programok, különböző témakörökkel foglalkozó speciális szemináriumok, valamint intenzív meditációs és csendes visszavonulások. Az ásram lehetoséget nyújt egyéni meditációs elvonulásra is.

A képzés speciális területei
A relaxáció és a meditáció kezdeti fokozataiban történő szisztematikus elmélyülés a hatha jóga megértésén és megtapasztalásán keresztül, az „ászanák mint meditációk” összefüggésében. További iránymutatás a meditáció előkészítéséhez, a spirituális gyakorlatok elvi vonatkozásaihoz és a meditáció mindennapi életbe való integrációjához. A beavatottak (más hagyományok beavatottjait is beleértve) mélyebbre hatolhatnak a mantrameditáció finomabb aspektusaiban, a savászanában, a jóga-nidra gyakorlatokban és a jóga tudományában. Szvámi Ráma írott műveinek rendszeres tanulmányozása és értelmezése, Szvámi Ráma közeli tanítványai segítségével. Lehetőség nyílik a szánkhja (sankhya) filozófiája, a védánta (vedanta), a Jóga-szútrák és más témához kapcsolódó szövegek tanulmányozására. Testvérintézetünk, az Orvostudományok Himalájai Intézete lehetőséget nyújt a biofeedback és a jóga terápiás alkalmazási lehetőségeinek egyéb szemléltetésére. Visszavonulások és szemináriumok is megszervezésre kerülhetnek, az egyes csoportok szükségletei szerint. Szükség esetén számos európai nyelven zajlik meditációs tanácsadás.

Cím
Ram Nagar
Rishikesh


249201
India


Jövőbeli események

  • Nincs esemény ezen a helyszínen
  • Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.