Indiai ashramok: Swami Rama Sadhaka Grama Ashram

Indiai ashramok: Swami Rama Sadhaka Grama Ashram

Azon gyakorlók (szádhakák) közössége, akik vezetett spirituális életet igyekeznek élni összhangban a himalájai mesterek Szvámi Ráma által értelmezett hagyományával. A közösség különböző lehetőségeket nyújt azok számára, akik néhány hónapot kívánnak maradni, hogy ezen idő alatt intenzív spirituális gyakorlatokat végezzenek; akik egy időre meg kívánnak szabadulni a világi élet fáradalmaitól, hogy kipihenjék magukat és feltöltődjenek; akik életük nagy részét az egyedüllét és a spirituális közösség ötvözetében kívánják tölteni, mert még nem alakítottak ki erősebb kötelékeket a világhoz, és arra kívánják képezni magukat, hogy spirituális életet éljenek a világban ezen kezdeti megerősítés segítségével; már teljesítették karmikus kötelezettségeiket, és a vánaprasztha életét kívánják élni, felkészülvén a lemondásra, vagy, amikor késznek érzik magukat erre, a szannjászin(i), a világról lemondott életét kívánják élni, és teljesen átadni magukat a spirituális életnek és a szolgálatnak.

A szádhaka falu nyitva áll és lakóhelyet kínál azok számára, akik már beavatást nyertek, vagy azt tervezik, hogy beavatásban részesülnek Szvámi Ráma hagyományába. A kijelölt spirituális gyakorlatok mellett lehetőség nyílik a karma jóga gyakorlására is, vagyis hogy fenntartsuk belső spirituális életünket, miközben másokat szolgálunk. Ez a szolgálat megnyilvánulhat szélesebb körű spirituális küldetés munkájának segítésében, valamint a falu gondozásában.

A mintegy négyhektárnyi területű campus Szvámi Ráma ásramjától, a Szádhana Mandirtól négypercnyi autóútra van Risikesben, a Virabhadra Road mentén. Körülbelül 500 méter távolságra van a szent Gangesz folyótól (mely a campustól nem látható, de rövid sétával elérhető), és kb. 500 méter távolságra Virabhadra híres ősi szentélyétol. A kis Káli folyótól jobbra helyezkedik el, és a Sziwálik-hegység, tehát a Himalája előhegységei veszik körbe. A Szádhana Gráma Szvámi Ráma ásramjának a tevékenységét segíti és egészíti ki, s egyben szálláshelyeket biztosít a különböző, nagy létszámban látogatott programok ideje alatt, legyenek azok akár elméleti, akár gyakorlati jellegűek.

A campus négy területre oszlik. Harminckét kunyhó, amelyek fenntartását részben a leendő lakók támogatják. A szannjászinok kunyhói vannak a legközelebb a jadnya-sálá-komplexumhoz. A jadnya-sálá-komplexum a következőkből áll. Az intenzív tűzgyakorlatok szent területe; a meditációs terem, amelyben több mint száz ember elfér a savászana gyakorlása során; a jelenlegi és a jövőbeli ácsárja, szellemi vezető és igazgató szálláshelye, a könyvtár, a kutatóosztály és az iroda; személyzeti szálláshelyek az irodai dolgozók és a kutatócsoport tagjai számára. A szerzetesek és a brahmacsárinok képzése céljára létrehozott intézet.A fő campus szomszédságában a hagyományba beavatottak közül néhányan a saját házukban laknak. Ezek a magánszemélyek szintén a falu tagjai. A faluközösség tagjává válásának a kritériuma azonban nem az, hogy valamely épület tulajdonosává váljon valaki, hanem a szádhana iránti elkötelezettség. A többi helységet, mint például a dolgozók lakóhelyét, a Tudás Központot, a fő irodát már építik, illetőleg a tervezés állapotában vannak.

A Szvámi Ráma Szádhaka Gráma egyben a Nemzetközi Himalájai Jóga Meditáció Társaságok Szövetségének székhelye is, mely a himalájai Szvámi Ráma tanításainak elkötelezett, egyre növekvő számú központjának testvéri szövetsége. Minden egyes központ egy autonóm szervezet, mely a saját földrajzi térségében működik. Van, amelyik Szvámi Véda Bhárati spirituális vezetése alatt áll, mint például a minneapolisi meditációs központ, mások pedig Szvámi Ráma más tanítványainak a vezetése alatt állnak, mint például a németországi himalájai intézet, melyet Wolfgang Bischoff vezet. Ezek a központok és informális meditációs csoportok világszerte megtalálhatók, így például aktívan működnek Afrikában, Ausztráliában, Kelet-Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és Indiában is.

A bentlakók hosszú távú spirituális vezetésén és a jövőbeli nemzetközi tanárok (szannjászinok) képzési programján túlmenően, a reguláris tanárképző program, a szemináriumok, visszavonulások és további programok is folyamatosan zajlanak, a nemzetközi tekintetben is aktív tanáraink segítségével. Néhányan e tanárok közül már részt vettek világ körül utakon, hogy elhintsék tudásuk és a különböző területeken való jártasságuk magjait. Természetesen ezeknek a terveknek a sikeressége azon is múlik, hogy gazdaságilag életképesek-e, és az elérhető támogatásokon alapulnak. Terveink között szerepel, hogy a Szádhaka Gráma spirituális témájú hangkazetták, CD-k, könyvek és egyéb kiadványok előállításának és terjesztésének centrumává is váljon.

Cím
Virbhadra Road
Rishikesh


249203
India


Jövőbeli események

 • Nincs esemény ezen a helyszínen
 • Indiai ashramok: Swami Rama Sadhaka Grama Ashram” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A nevem eredete után érdeklődtem……kicsit megdöbbentem.
   No meg az is, hogy ezt mi előzte meg. Lehet erről beszélgetni ?
   Szeretettel: Ildikó

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.