Himalájai hatha jóga

Időpont: szeptember 11-től, hétfőnként 17.45-19.15

Oktató: Ambrus Móni

Helyszín: Aum Blaha – Jógaközpont, Stáhly u. 13.

Mindannyian szeretnénk örömteli életet élni. Szeretnénk megtapasztalni a békének és a lelki egyensúlynak azt az állapotát, mely valódi természetünk – a belső középponti tudatosságot.
Ahogyan a jóga egy életforma, éppen úgy a létezés állapota. A létezés maga. Nincs elkülönülés a jóga célja, és maga a jóga megélése között. Nehéz, hogy ha az előítéletek egy különálló “elvégzendő” gyakorlatként korlátozzák a jógát.

A jóga szó, mint egyesülés, arra utal, hogy nincs elválasztódás. Egység van és a valós természetünk tudatossága, élni a valós természetünk szerint, létezni a valós természetünk szerint. Ez a jóga célja.

Az első lépés: megismerni a saját tested. Ki vagy Te? Ez az a pont, ahol a gyakorlatok bekapcsolódnak. Rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre a tudatosság megtapasztalásához, beleértve a meditáció végső eszközeit is.

Az együttléteket a himalájai jóga integrált gyakorlása foglalja keretbe. A gyakorlás folyamán megfigyeljük hogyan áramlik testünk és a figyelmünk a légzésünkkel együtt.

Összekapcsolódva a légzésünkkel a gondolatok és az érzések ereje gyengül. A legnehezebbnek vélt problémák is veszítenek jelentőségükből. A célunk az, hogy közelebb kerüljünk valós természetünkhöz, amely a csend, a béke és a boldogság.

A foglalkozások témáját a saját gyakorlásom, az egyik kedvenc Szvámi Ráma könyvem és Ti inspiráljátok.

A himalájai jóga integrált gyakorlási rendszer a következőkből áll:
– összpontosítás, megfelelő légzés kialakítása,
– ízületi- és mirigygyakorlatok,
– klasszikus jógagyakorlatok/ászanák,
– relaxáció,
– pránajáma– a jóga légzőgyakorlatai,
– meditáció.

Bejelentkezés szükséges! Itt tudsz jelentkezni.

Ár: 2.400,- ft/alkalom

Térkép nem érhető el

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.