Középhaladó himalájai jóga

Időpont: hétfőnként, 19.30-21.15

Oktató: Auner Andrea (Bejelentkezés: aunerandi@yahoo.com, +3620/452 32 13)

Ár: 2000 Ft/alkalom

Az Egyesület neve: Himalájai Jóga Meditáció Közhasznú Egyesület
Az Egyesület számlaszáma: 10918001-00000063-61250007 (Unicredit Bank)
Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: név, lakcím, e-mail cím és a tanár neve

Zoom terem belépés:
 
Kód: 200512
 
Felhívjuk figyelmeteket, hogy a Zoom ismét várószobás lett, így kérünk időben csatlakozzatok, hogy az oktató be tudjon engedni titeket az alkalomra és pontosan tudjatok kezdeni.
 

Hétfő esti óráimra várom azokat a jógában elmélyülni vágyó társainkat, akik már megalapozták gyakorlásukat  kezdő óráinkon.

A foglalkozások felépítése követi a himalájai tradíció integrált óramenetét:

Makarászanában elmélyítjük a rekeszizomlégzés gyakorlását. A rekeszizomlégzés nemcsak a fizikai-, hanem a légzőgyakorlatok, valamint a meditáció  alapját is képezi.

Az Ízületi és mirigy gyakorlatok könnyű mozdulataiból álló sorozatot könnyedén el tudja végezni bárki életkortól és fizikai állapottól függetlenül. Hasznos és élvezhető sorozat, amely feloldja a testünkben lévő feszültségeket és blokkokat, lehetővé teszi a szabad energiaáramlást. Elmélyíti testudatosságunkat, ezáltal megalapozza az ászanák tudatos és pontos kivitelezését.

A himalájai jógában a meditációra helyezzük a hangsúlyt, így az ászanák gyakorlásában is központi elem a tudatosság, a mély önvizsgálat (Szvámí Véda Bháratí). Ezáltal az ászana nem csak testgyakorlat, hanem a légzés és az elme állapotaira irányuló megfigyelés és megismerés, annak a csodálatos útnak a kezdete, amely során a légzés, a relaxáció és meditáció segítségével megtapasztalhatjuk személyiségünk egyre finomabb rétegeit és megtalálhatjuk testi-lelki-szellemi egyensúlyunkat. Célunk, hogy a rendszeres gyakorlással ez a harmónia egyre inkább a hétköznapi életünk részévé váljon, és megtapasztaljuk a jóga jótékony hatásait életünk minden pillanatában.

Mély tisztelettel gondolok a Himalája mestereire, akik több ezer éves tapasztalataikat ránk hagyományozva mindehhez megadták az útmutatást. De az utat nekünk kell végig járni. Ha kedvet érzel ehhez a közös utazáshoz, szeretettel várlak az óráimon.

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja