Kezdő-újrakezdő himalájai jóga

Időpont: január 6-tól hétfőnként, 19.30-21.15

Oktató: Auner Andrea (Bejelentkezés: aunerandi@yahoo.com, +3620/452 32 13)

Ár: 2.000 Ft/ alkalom

Januárban induló hétfő esti jógaóránkra várom kezdő, középhaladó vagy egyszerűen csak gyakorolni, elmélyülni vágyó társainkat.

A foglalkozások felépítése követi a himalájai tradíció integrált óramenetét:

Makarászanában gyakorlásunk fókuszát a rekeszizomlégzés kialakítására és elmélyítésére helyezzük, amely nemcsak a fizikai-, hanem a légzőgyakorlatok, valamint a meditáció  alapját is képezi.

Ízületi és mirigy gyakorlatok: a könnyű mozdulatokból álló sorozatot könnyedén el tudja végezni bárki életkortól és fizikai állapottól függetlenül. Hasznos és élvezhető sorozat, amely feloldja a testünben lévő feszültségeket és blokkokat, lehetővé teszi a szabad energia áramlást. Elmélyíti testudatosságunkat, ezáltal megalapozza az ászanák tudatos és pontos kivitelezését.

A himalájai jógában a meditációra helyezzük a hangsúlyt, így az ászanák gyakorlásában is központi elem a tudatosság, a mély önvizsgálat (Szvámi Véda Bhárati). Ezáltal az ászana nem csak testgyakorlat, hanem a légzés és az elme állapotaira irányuló megfigyelés és megismerés, annak a csodálatos útnak a kezdete, amely során a légzés, a relaxáció és meditáció segítségével megtapasztalhatjuk személyiségünk egyre finomabb rétegeit.

Ezáltal megtalálhatjuk testi-lelki-szellemi egyensúlyunkat. Célunk, hogy a rendszeres gyakorlással ez a harmónia egyre inkább a hétköznapi életünk részévé váljon, és megtapasztaljuk a jóga jótékony hatásait életünk minden pillanatában.

Mély tisztelettel gondolok a Himalája mestereire, akik több ezer éves tapasztalataikat ránk hagyományozva mindehhez megadták az útmutatást. De az utat nekünk kell végig járni. Ha kedvet érzel hozzá, hogy együtt tegyük meg a kezdeti lépéseket, szeretettel várlak az óráimon.

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja