Középhaladó himalájai hatha jóga

Időpont: szeptember 24-től, csütörtökönként 19.30-21.15

Csak Zoom-on!

Oktató: Katula Levente  Bejelentkezés: lekatge@gmail.com

Ár: 2.000 Ft/alkalom

A középhaladó órát olyan gyakorlóknak ajánlom, akiknek már megalapozott Hata jóga tapasztalatuk és stabil rekeszizom légzésük van.

A gyakorlás felépítése követi a himalájai integrált Hatha gyakorlást:
központosítás, ízület és mirigy gyakorlatok, ászanák, relaxáció, meditáció.

A közös gyakorlás célja egy energetikailag feltöltött és kiegyensúlyozott test és egy csendes, nyugodt elme kialakítása. A gyakorlás végén így természetesen születik meg az igény a befelé fordulásra, a csendre, a meditációra.
Az ászanák – testtartások – végső célja nem a test rugalmasabbá és hajlékonyabbá tétele, hanem a tudat fókuszálása, az elme korlátainak tágítása. Ennek eléréséhez használjuk a testet, mint eszközt.
Egyfelől megerősítjük annyira, hogy alkalmassá váljon egyre hosszabb, kényelmes és mozdulatlan ülésekre, másfelől a testi érzeteket használjuk, azokra fókuszálva a tudatot. Ezért egyszerű testtartásokkal dolgozunk, melyeket teljes belső figyelemmel és éberséggel hajtunk végre. Kiemelt szerepet kap a gyakorlásban a lélegzet egyenletes áramlásának fenntartása és megfigyelése. Minden mozdulatot a lélegzet ritmusában, azzal együtt áramolva végzünk. A mozgások a mozdulatlanból születnek meg és a mozdulatlanba térnek vissza.

 

Térkép nem érhető el