Mindfulness – Tudatos jelenlét – Meditáció

A nyugalom művészete – Bevezetés a relaxáció és a meditáció gyakorlásába
6 hetes tanfolyam

„A Himalájai Tradíció magában foglalja a belső önvalóhoz vezető utak százait, és eme utak egymáshoz való viszonyának és sorrendiségének tudományát is egybe fogja.” (Swami Veda Bharati)

Stressz, fáradtság, kimerültség, kedvtelenség, motiválatlanság, enerváltság, energia, tudatos jelenlét, mindfulness, relaxáció, légzés, meditáció, test-légzés-elme hármasa, örömteliség, béke és nyugalom. Az április végén induló tanfolyamon azt járjuk körbe, vajon mi lehet az összefüggés a fenti állapotok, tevékenységek között. Továbbá vitathatatlanul fontos kérdés, hogy vajon miként állítható vissza az egyensúlyi állapot, ha rövidtávon, vagy akár tartósan elmozdult a jóllétünk mérlegének a nyelve?

Nagyon jól tudjuk, mindennek ára van: a fokozottan aktív életmód a mentális és fizikai egészségünkön egyaránt maradandó nyomokat hagy. Az egyensúly visszaállításáért és megőrzéséért nagyon sokat tehetünk azáltal, ha megtanulunk lazítani, kikapcsolódni, a figyelmünkkel a jelen pillanatban időzni: ily módon pihenőidőt adunk az állandóan zakatoló elmének, valamint lehetőséget arra, hogy a testből is kioldódjon a feszültség.   

A Himalájai Tradíció szellemiségében zajló kurzus folyamán megismerkedünk a stressz anatómiájával, a relaxáció, a légzés és a meditáció elméleti hátterének alapjaival. A gyakorlások során rávilágítunk és megtapasztaljuk a jelenlét, vagyis a jelen pillanatban időző figyelem minőségi változást hozó erejét. Foglalkozunk a stabil, kényelmes testtartás, ülőhelyzet kialakításával, a meditáció és úgy általában a nyugodt, kiegyensúlyozott élet alapját képező helyes légzéssel, a test ellazítását segítő, valamint a koncentrációt is fejlesztő relaxációs gyakorlatok megismerésével. A tanfolyam gyakorlatorientált, amely támogatja a személyes tapasztalatszerzést, segíti a rendszeres, otthoni gyakorlást.

A Himalájai Tradíció az emberi elme képzésének módszereit tanítja rendszerbe foglalva. Az ismertebb meditációs rendszerek tanai és gyakorlatai túlnyomórészt a Himalájai Tradícióból fejlődtek ki.

A tanfolyam időpontja: 2018. április 25-től, szerdánként

A tanfolyamot vezeti: Budinszky Gabriella, nemzetközi jógaoktató, Himalájai Tradíció

A tanfolyam díja: 26.500 Ft. 

Jelentkezés és további információ:

Helyszín
NemcsakJóga Mozgásstúdió


Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.