Stresszoldó jógatanfolyam

Időpont: 2016. október 4-től, keddenként, 17.15-19.00 – 10 alkalommal

Oktató: Várhidi Bea (Bejelentkezés: bea.varhidi@gmail.com, +36 30 9521057)

Ár:
A 12 alkalom díja 20.400 Ft, ami két részletben is fizethető.
A tanfolyamra alkalmanként is csatlakozhatsz: 2.000 Ft/alk.

Természetes, hogy életünk során megannyi inger ér minket, de a feldolgozásuk nagyon eltérő lehet.

Selye János ( a stresszelmélet megalkotója) azt vetette fel, hogy bizonyos hatások, melyek az érzelmi, vegetatív életünkre hatnak, nagyon komolyan és károsan befolyásolják szerveinket, életünket. Kutatásai voltak az elsők, melyek a psziché és a test kapcsolatát kezdték tudományosan vizsgálni.(lelkititkaink.hu)

A jóga gyakorlása megteremti az egyensúlyt az idegrendszerben és az endokrin rendszerben, amelyek közvetlenül hatnak a test más rendszereire és szerveire. Megszünteti a feszültségeket, blokkokat mentális és fizikai szinten egyaránt. A test megtelik vitalitással és erővel, a tudat könnyűvé, kreatívvá, derűssé és kiegyensúlyozottá válik. (Ászana Pránájáma Mudrá Bandha)

A test, az idegrendszer és az elme ellazítása tanulható, rendszeres jóga gyakorlással megvalósítható, és “jó szokásunkká” tehető.

A stresszoldó jógán ezért  a figyelem fókuszába a középpontba rendeződés, a nyugalom és az ellazulás kerül, mert amire a figyelem irányul ott az energia.

  • Az ízület- és mirigy gyakorlatsor fellazítja az összes fő ízületet, ellazítja a test izmait, és eltávolít minden blokkot , amely meggátolja az energia szabad áramlását a testben és a tudatban.
  • A légzés tudatossággal végzett gyakorlás fókuszálttá teszi a tudatot,  a jelen pillanat történéseire irányítja a figyelmet. A légző gyakorlatok pedig összehangolják és harmonizálják az idegrendszert.
  • Az elengedhetetlen óravégi  mély relaxáció  megteremi a teljes testi- és lelki ellazultság állapotát.

Várlak szeretettel, ha szeretnél megpihenni, magaddal lenni, ellazulni!

relaxvb

 

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.