Szanghatalálkozók péntek esténként

Szanghatalálkozók online a Himalájai Jóga Tradíció virtuális tantermében!

2022 január 7-től péntek esténként a szokásos időpontban, 18:00-tól 21:00-ig a szangha találkozókon folytatjukSzvámí Véda „Csend” című könyvének tárgyalását magyarázatokkal, információkkal, illetve az adott témával összefüggő megközelítések ismertetésével. Emellett bepillantást nyújtunk azokba a szútrákba, amelyek magyarázatára a Siva-szútrákról szóló előadás-sorozatában Szvámí Védának idő hiányában nem nyílott lehetősége.    

A foglalkozásokhoz online üzemmódban, a Zoom rendszerén keresztül a következő linken lehet csatlakozni:

https://us02web.zoom.us/j/88494747517

A Zoom-hoz való csatlakozáshoz a biztonsági okokból a jelszót a résztvevők közvetlenül e-mailben kapják. Akik a tavalyi év második felében már részt vettek szanghatalálkozón, azok ismerik a jelszót, ez nem változott. Új résztvevők a következő címre küldött e-mailben tudják megkérni a jelszót: dr.janos.kelemen@gmail.com

Ez a program ingyenes, adományokat elfogadunk.

Mi is az a szangha?

A szangha egy szanszkrit szó melynek jelentése: összejövetel, társaság, közösség, egyesület, egyesülés, társulás, társulat. Történetileg a felszentelt buddhista szerzetesek és szerzetesnők közösségeinek megnevezésére szolgált.

A szangha a jógához is szorosan kötődik. A jóga ösvényén járók közösségei elősegítették és elősegítik a viszonylag tapasztalatlanabb, kezdő jóga-gyakorlók könnyebb asszimilációját a jóga-kultúrába, ugyanakkor a tapasztaltabb tanárok, tanítók és jógik nagyobb körben tudják ismereteiket, tudásukat, tapasztalataikat átadni a szádhakáknak.

A jóga szanghák segítik, támogatják a tanulási folyamatot, a korlátokat és határokat lebontva közelebb hozzák egymáshoz a gyakorlókat és előmozdítják a valódi spirituális gyakorlás folytatását.

Térkép nem érhető el