Szanghatalálkozók péntek esténként

Szanghatalálkozók a budapesti Himalájai Jóga Központban!

A következő időpont: 2019. december 6., péntek 18.00-20.00

Idén tehát még egy alkalommal lesz szangha, ezeken Szvámi Véda korábbi, Magyarországon tett látogatásai alkalmával tartott előadásaiból vetítünk. 2020. január 10-től egy új sorozat indul, a pontos témáról még idén tájékoztatást nyújtunk.  

December 6. után január 10-ig szünetelnek a szanghák, majd január 10-től folytatódnak péntek esténként a szokásos időpontban. 2020 első félévében előreláthatóan minden péntek este lesz szangha, kivéve a következő időpontokat:

február 7., március 27., június 5.    

Ez a program ingyenes, adományokat elfogadunk.

Mi is az a szangha (sangha)?

A szangha egy szanszkrit szó melynek jelentése: összejövetel, társaság, közösség, egyesület, egyesülés, társulás, társulat. Történetileg a felszentelt buddhista szerzetesek és szerzetesnők közösségeinek megnevezésére szolgált.

A szangha a jógához is szorosan kötődik. A jóga ösvényén járók közösségei elősegítették és elősegítik a viszonylag tapasztalatlanabb, kezdő jóga-gyakorlók könnyebb asszimilációját a jóga-kultúrába, ugyanakkor a tapasztaltabb tanárok, tanítók és jógik nagyobb körben tudják ismereteiket, tudásukat, tapasztalataikat átadni  a szádhakáknak.

A jóga szanghák segítik, támogatják a tanulási folyamatot, a korlátokat és határokat lebontva közelebb hozzák egymáshoz a gyakorlókat és előmozdítják a valódi spirituális gyakorlás folytatását.

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.