Tavasz, nyár, ősz, TÉL és tavasz

Ünnepeld velünk a természet ébredését Csend gyakorlattal, Pannonhalmán!

let_the_flowers_small

A létezés igaz természete, hogy idővel minden visszaolvad felébredése forrásába. Az évszakok finom egymásutániságában is ezt a gyengéd, teremtő folyamatot élhetjük át, a születés-kibontakozás-virágzás-visszaolvadás körkörös, szüntelen csodáját. Erre az örökérvényű folyamatra emlékezvén, szokásunkká fogadjuk a csendet – azt az állapotot, amelyben megszületik az élet, s minden az igaz valójában tárulhat fel, megtapasztalásra felkínálkozva.

A négy napos elvonulás programja a Himalájai Tradíció Rishikesh-i asramának csendgyakorlatain alapszik. A folyamat egy mozdulatlan utazás, amelynek során a jóga számos aspektusának gyakorlásával egyre mélyebben belelazulhatunk létezésünk legfinomabb rétegeibe. Az ászanák, a légző gyakorlatok, a relaxáció szisztematikusan egymásra épülő változatai, a meditáció és a mantra japa, valamint a természetben gyakorolt kontemplatív és dinamikus séta minden apró fázisa segít bennünket a csendbe merítkezés útján. Minden kilégzés visszhangozza a szívben a csend békés rezdüléseinek elringató dallamát. S minden áldott belégzés átmos az örök forrás éltető áramával.

A csend-elvonulásaink otthonának olyan helyet kerestünk, amely kedvesen megszólítja, felébreszti a mélyen bennünk lakozó csendet.

Pannonhalma pont ilyen. A Szent Jakab ház kertkapujától elindulva, az arborétumon át és az Apátság manduláskertje mentén megérkezünk a dombtetőre, ahonnan a környező, dombokkal tűzdelt tájra nyíló kilátás elringatja a megfáradt tekintetet. A természet csendjének pihentető, megtartó ölelésében közelebb húzódhatunk önmagadhoz – a csendben megszületik és megérint a hazaérkezés élménye.

Részvételi díj: 39 ezer forint (amely magában foglalja a szállás, valamint a napi háromszori vegetáriánus étkezés díját)

Az elvonulás dátuma: 2016. február 26-ától 29-éig
(Érkezés pénteken 12 óráig, kezdés 13 órakor, zárás hétfőn 15 órakor)

A csend őrei:

Budinszky Gabriella

Diószegi Ili

Frankó Csuba Dea

Ellátás: Napi háromszori vegetáriánus étkezés – táplálékunkat Hémangi Dasi anyai gondoskodással, indiai ajurvédikus alapok mentén készíti el számunkra. (Hémangi több vegetáriánus szakácskönyv írója, a testet-lelket tápláló étkezés művészetének méltán elismert szakértője.) Az első közös étkezés pénteken a vacsora, az utolsó pedig az ebéd.

Utazás: Teleautó rendszerben – ennek a megszervezésében segítünk, amint összeáll a résztvevői csapat.

Ha az elvonulás kapcsán bármilyen kérdés felmerül, örömmel állunk rendelkezésedre.

A jelentkezés írásban történik, 20 ezer forint előleg befizetésével:

budinszky.gabriella@gmail.com
+36 209 644 112

Jelentkezési határidő: 2016. február 5. – vagy amíg van hely.

(A csoport maximális létszáma 25 fő.)

Helyszín
Pannonhalma, Szent Jakab szállás