Ingyenes telihold meditáció

Szeretettel várunk június 24-én, csütörtökön a következő telihold meditációra.

Program:
20:00-21:00 könnyű átmozgatás, ráhangolódás a meditációra
21:00-22:00 Telihold meditáció

Programot vezeti: Katula Levente

 

Zoom terem belépés:
Link: https://zoom.us/j/9553475425
Információkat a csatlakozás módjáról itt találtok >> >>

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a Zoom ismét várószobás lett, így kérünk időben csatlakozzatok, hogy az oktató be tudjon engedni titeket az alkalomra és pontosan tudjatok kezdeni.

A részvétel ingyenes, adományokat szívesen fogadunk.

Ajánlás: ha van lehetőséged előtte készülj fel saját gyakorlataiddal (ízület és mirigy tisztítás, ászanák, relaxáció), továbbá gondoskodj kényelmes ülőhelyzetről is. Előtte 2 órával már ne egyél, alaposan fürödj meg, moss hajat, fehér ruhában ülj az oltárod mellé. Hölgyek esetében a havi ciklus esetén a hosszú meditáció nem kedvező, így a 60 perc alatt néha fel lehet állni, mozogni, hogy a test természetes elengedő folyamatai ne legyenek gátolva.

Adományok a rishikeshi ashram javára kerülnek felhasználásra. A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: telihold adomány az ashramnak. Az Egyesület számlaszáma: 10918001-00000063-61250007 (Unicredit Bank).

A meditáció követhető lesz az Aranycsillag Jóga oldal Silence zárt csoportban is (keresés a Facebook-on: silence csoport). A felvétel a zárt csoportban marad.

 

Azzal, hogy az elmét egyhegyűvé teszitek és befelé fordítjátok, s a fény és az élet forrásához mentek, amely a bennetek lévő élet forrása, a tudatosság középpontja, hatalmas örömet tapasztaltok meg. Ekkor élvezni tudjátok a világot, a világ minden dolgát." (Szvámí Ráma)

Szvámi Véda arra hív téged, hogy ülj vele közös meditációban egy órát, bárhol is vagy, akár otthon, akár a barátaiddal. Szívesen látunk teljesen kezdőket és haladó gyakorlókat, nem-beavatottakat és beavatottakat is. Ha nehézséget okoz egy egész órát egy helyben ülnöd, maradj csak annyit, amennyit tudsz. Ahogy Swamiji mondja: “Tartsd meg az elme csendjét az után is hogy felkeltél..

Javaslatok a telehold meditációhoz:

A következő üzenetet küldi Szvámi Véda Bhárati minden telehold meditáció résztvevőnek és különösképpen azoknak, akik ilyen csoportokat vezetnek:

A mantrákat a tradíciónkban nem véletlenszerűen választjuk, hanem erre felhatalmazott és beavatott tanítók adják át őket. Azok, akik nem kaptak a tradíció szerinti mantrát, a következőket használhatják:
1. So Ham
2. A kedvenc istenséged neve
3. Akik nem hisznek egyikben sem, használhatnak bármilyen lélegzetfigyelési/számolási módszert

Kérlek kerüld a Szvámi Ráma vagy Szvámi Véda tetszőleges felvételén hallható mantrák meditációs használatát. A nem beavatottak olyan felvételt használhatnak, ami megfelel a fenti három útmutatásnak.

 

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


Ingyenes telihold meditáció” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Sziasztok! Szeretnék jelentkezni a telihold meditációra (03.31.). Kell jelentkezni? Elég, ha ide megírtam? Köszönöm. Szilvi

  1. Kedves Szilvi!

   A telihold meditációra nem kérünk jelentkezést, várunk szeretettel! 🙂

 2. Kedves Puskás Kata Szidónia!
  Az interneten keresztül találtam ezt a lehetőséget. Örömmel venném, ha részt vehetnék én is ezen különleges az alkalmon. Ilyen meditáción még nem vettem részt. Érdeklődöm, hogy vehetnék részt én is, milyen tárgyi és anyagi feltételei vannak?
  Üdvözlettel:
  Vörös Erika

 3. Kedves Erika!

  A telihold meditáció a Himalájai Tradíció ingyenes programja, várjuk szeretettel. Felszerelés van a Központban, viszont saját eszközöket is lehet használni, öltöző, zárható szekrények is találhatók 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.