Tudatos légzés tréning

2016. január 21-től, csütörtökönként 17.45-18.45

Oktató: Weltin Gyöngyvér

“Néha gondolkodom, máskor pedig vagyok.”

A költő, Paul Valéry forgatta ki így Descartes híres mondatát.  Ha a „gondolkodom” szót kicseréljük „lélegzemre”, pontos leírását kapjuk annak, hogyan is lélegzünk a hétköznapokban. Esetlegesen, felszínesen, kapkodva, figyelmetlenül, erőltetve, változó hosszúsággal, szakadozott ütemben. Kiszolgáltatva magunkat az érzelmeinknek, a „helyzetnek”, „másoknak”. Vagyis: nem tudatosan.

balloon300x300

A jelenlét, az itt és most figyelmével végzett, szabadon áramló, tudatos légzés éppen azt eredeményezi, hogy nem csupán magában a légzésünkben, hanem testünk egészében, mi több, az elménkben is csökken, idővel meg is szűnik a kapkodás, a felszínesség, az érzelmeinknek és mások érzelmeinek való kiszolgáltatottság. Ennek köszönhetően képesek leszünk az egyre elmélyülő relaxációra, majd mindezek erdeményképpen a fokozottabb koncentrációra.

Foglalkozásunkon a különféle jógikus légzésmódszerek gyakorlásával, könnyű mellkasnyitó gyakorlatok, mudrák és egyéb technikák segítségével elsajátíthatod a helyes légzést, majd kialakíthatod a teljes légzéstudatosságot.

A gyakorlás fokozottan ajánlott allergiában, asztmában, stresszes állapotokban szenvedőknek, ülőmunkát végzőknek, hanyag tartásúaknak, hátfájósaknak – azaz, a legtöbbünknek.

"Az élet lélegzet, és a légzés az élet." (Szvám Ráma)

Ár: 1480 Ft/ alkalom (bármelyik alkalomnál lehet csatlakozni!)

Helyszín
Kelet-Nyugat Egészségközpont


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.