Vyayam Yoga Kurzus

Swami Advayananda, Bhagirathi Chaitanya és Gurugita Tilakasuta vezetésével
 
Időpontok:
 
Február 22. és 29.: 17.30-20.45
Március 7. és 14.: 17.30-19.00
Március 21: 19.00-20.30
 
 
A program ára: 15.000 Ft – amelyből 5.000 Ft a regisztráció alkalmával fizetendő (átutalásban), 10.000 Ft pedig az első órán
 
Kedvezményezett: Himalájai Jóga Meditáció Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: 10918001-00000063-61250007 
Megjegyzés rovat: Vyayam kurzus és a résztvevő neve  
 

MIT TANULUNK?

  • A vyayam eredete
  • A vyayam filozófiája
  • hogyan gyakoroljunk
  • gyakorlatsor, melyet hazavihetsz magaddal
  • a tanultak asszimilációja meditációval és mantrákkal

CÉL: bepillantást nyerni eme ősi technikába, amelyet bárki gyakorolhat kortól és nemtől függetlenül, hogy szeptembertől rendszeres órákat indíthassunk.

Vyāyāma Jóga az ősi jóga része, manapság a világ legtöbb iskolája számára ismeretlen, jóllehet ez a legősibb egészség-energetikai torna, mely sok más harcművészetet inspirált. A vyayamban nagy hangsúlyt fektetünk azokra a gyakorlatokra, amelyek javítják az izmok erősségét és az energia áramlását a test minden részéhez és a testben.

Helyszín: Himalájai Jóga Tradíció Központja, 1081 Budapest, Kiss József u. 4., III./16., 138-as kapucsengő

 

Jelentkezés: az oldal alján!

 

TANÁROK
 
SWAMI ADVAYANANDA 
Mesterünk, Swami Shankaratilaka Paramahamsa, egyik legrégibb tanítványa, útitársa, aki 16 éves kora óta tanulja és tanítja nem csupán a vyayam mesterségét, hanem a védikus iratokat is. Az első vyayam professzorok egyike, aki India és számos európai ország mellett Magyarországon is vezetett workshopokat, kurzusokat. Szannyásza beavatása előtt ő volt a védikus templom főpapja. Tudása így egy rendkívül gazdag és mély szintézist képez. 
 
BHAGIRATHI CHAITANYA 
Zenészként találkozott a jógával, melyben egyhamar testi és szellemi felfrissülést talált. Indiai zarándoklata során találkozott mesterével, akiben a védikus tudományokhoz igaz tanítóra lelt. Szerzetesként mind a vyayam, mind az ahhoz kapcsolódó jóga tudományokat tanulja és tanítja alapul véve a klasszikus jóga iratokat és annak gyakorlati aspektusát. 
 
GURUGITA TILAKASUTA
A vyayam jógával 2014-ben ismerkedett meg a Himalájai Védikus Alapítvány szerzeteseinek köszönhetően. Később, már a Védikus Iskola és Szanga részét képezve Mesterünkkel elvégzett egy intenzív vyayam jógakurzust védikus tanulmányainak keretei között. A szerzetesi életbe való integrálódása alatt sokat segítkezett a tanárok óráin, majd személyesen vezetett alap-és középszintű órákat Spanyolországban és Magyarországon. 
 

 
Mi a Vyayama Yoga? 

Dinamikus gyakorlat, vibráló lélegzéssel kombinálva, ami meditatív állapotot eredményez. A légzés által megkapott energia megszelídítése. Az egyik fő elv az, hogy a mozgások követik a lélegzést. A légzésszabályozás segít a szervezet energiájának – ami az ételből vagy közvetlenül a légzésből származik – a leghatékonyabb módon való felhasználásához. A test, az elme és az energia között szoros kapcsolat van, így ha ezek közül bármelyik módosul, a másik kettő is érintett. A Vyayam segítségével megtanuljuk, hogyan vezéreljük légzésünket, ezzel pedig az elménk mozgását is.

 

A vyayam gyakorlás előnyei

° A Vyayama hallgató lelkes, tele van életerővel, mentális állapota kiegyensúlyozott. A teste, függetlenül attól, hogy vékony vagy vastag, egészséges megjelenésű, erős és jó felépítésű.

° mozgásunk, testtartásunk és gesztusunk megváltozik a gyakorlással. A Vyayamnak köszönhetően tudatosak leszünk a fizikai, szellemi és energiaváltozásainkra, amelyeket pozitív hozzáállással igényeinknek megfelelően tudunk kezelni.

° A Vyayam a test és az elme között harmóniát teremt, erősíti az izmokat és az inakot, felszabadítja a gerincet a felesleges feszültségtől, így rugalmassá teszi.

° Ellazítja az ízületeket és megakadályozza az ízületi gyulladást, az ízületek degeneratív betegségeit és a csontritkulást. Vitalizálja a gerincet, a szöveteket és a belső szerveket, valamint oxigénnel tölti fel a sejteket.

A Vyayam eredete

A Vyayam szanszkrit szó, azt jelenti: a belső légzés megszelídítése. Egyes országokban a dravida neve (nem szanszkrit) ismert: Maypayat, – energikus és harmonikus aerob gyakorlat; vagy Kalaripayat – torna, a mozgás művészete. Vyayam és Kalaripayat ugyanazt takarja.
Az első, ősi és szanszkrit név a Vyayam volt, majd a Kalaripayat, a dravida név, vált elterjedté egy kicsit később.

A Vyayam dél-Indiából származik. Az alapelve, esszenciája az a mély, több ezer éves tudás, amely a belső és külső erők vezetésén alapul.
A Védikus korszak harcosai Indiában már jóval a buddhizmus előtt gyakorolták. Az 5. században egy hindu szerzetes, Boddhidharma vitte és adta át ezt a tudást a kínai Shaolin papoknak, hogy erősebb testet tudjanak építeni, ami az aszketikus élet, a megszorítások és a szerzetesi életmód miatt nagyon gyenge volt, továbbá hogy megvédjék magukat a banditák támadásaitól. Ebből született meg a kínai energetikus gimnasztika és a hagyományos kínai harcművészet, amelyet a japán rendszer követett, és így tovább a világ harcművészeteivel. A Vyayam inspirálta a Tai Chi, Qi Gong, Kung Fu, Sorinji Kempo, Aikido technikáját.

https://m.youtube.com/watch?v=jUTxTuH0UXM
https://m.youtube.com/watch?v=xvGRALCGLYQ
https://m.youtube.com/watch?v=3ZJL7qTUXPc
 
FACEBOOK: www.facebook.com/Vyayamyoga/
  

-.-.-.-.-.-.-.-

Vedic Foundation International
Hungarian Mission
+36 70 7792135
hungarysangha.vfs@gmail.com
www.vedicfoundation.es

Helyszín
Himalájai Jóga Tradíció Központja


Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.