Guru Purnima levél

Szvámi Ritavan Bháratí

Kedves Beavatottak és Gyakorlók,

Harminc évvel ezelőtt (1988-ban), emlékeztettünk az élet céljára. Mindannyian elmélkedhetünk azon, ahogyan kitárult az élet, kifizetődtek a karmikus adósságok, és beteljesült a dharma. És most, egy megújult szándékkal, szankalpával kijelölve az utat, minden napunkat felébredett lélekkel élhetjük, és örömet lelhetünk egy jól-élt és jól-szeretett életben.

Amint  Gurudév emlékeztet bennünket: „Ahogyan a tűz megtisztítja az aranyat, a tudattalan elme, és az egész tárház, mint egy raktár, megtisztítható mindannak a felajánlásával, amit a tudás tüzében tárolok, amikor azt mondom:

„Om Guruve Namah”

Minden a Fény Fényéé. Amikor semmi sem az enyém…szabad vagyok.”

Kérlek, olvassátok el újra a 40 napos Spirituális Békefesztivál napi ösztönzéseit, és válasszátok ki a Top 10-eteket, és aztán válasszátok ki azt a hármat, amelynek gyakorlása mellett elköteleződtök a következő hat hónapban. Akkor majd (2019. februárjában), összegyűlünk a különleges AHYMSIN szanghánkra Risikesben , azzal az imával és kontemplációval, hogy felfedezzük és alkalmazzuk a Spirituális Béke lépéseit, bennünk és egész globális családunkban is. További információk folyamatosan.

Om Shantih, töltse be Béke a szíveteket.

Szvámi Ritavan Bharati,
az AHYMSIN spirituális vezetősége nevében

 

­­­­Idén júliusban is összegyűlünk a Guru Purnima megünneplésére, és hogy részt vegyünk a 2018. július 27-ei telihold-meditációban. Fotó: Stephen Parker (Stoma).

„Ilyenkor erre az oly betöltő és kielégítő különleges kapcsolatra emlékezünk. Ilyenkor ajól végzett és önátadott szádhana elégedettségének gyümölcseivel egy kicsit felfüggesztjük erőfeszítéseinket.

A Guru Purnima ünneplése a szavakon túli öröm. A mély csöndesség, amely a teljességet és szentséget visszhangozza. A teljességét, amely megadja a választ kutatásainkra és sóvárgásainkra, és felfedi az élet célját: egy konfliktusoktól érintetlen szívvel és egy megosztottságon túli elmével élni és szeretni.

Kérlek, fogadd el az emlékezés ezen ajándékát: figyelmeztet arra, hogy megbocsájtsd saját hibáidat – korlátaidat és mások korlátait, és figyelmeztet az önátalakításra való törekvésre, és a Hagyományvonal szeretetének fogadására.”

Szvámi Ritavan Bharatí

 

„Egy hullám vagy az egyetemes elmében, és egyben egy hullám, amely az egyetemes elme. Tudsz egy darabka krétával vagy ceruzával határvonalat húzni egy folyó két hulláma közé? Tudsz egy vonalat húzni a tenger két hulláma közé, miközben ezt mondod: „Első hullám, te maradj ezen az oldalon, és te második hullám pedig, a másikon. Ez az én országom, és az pedig a tiéd. Csinálhatsz így? Nem csinálhatsz.

Az energia nem a víz formájában van. Az energia az, ami miatt a víz, hullámmá válik. Így az elmehullámod és egy másik elméjének a hulláma érinti egymást. Amikor az egyik elmehullám érintkezik a másik elmehullámmal, és tudják, hogy szeretetteliek és átölelik egymást – hogy is nevezzük azt?

Az elmék ezen érintkezését, ezen ölelését, e magukba olvasztását? Hogy is hívják ezt a mindent magába foglaló ölelést? Szeretetnek hívják.”

Szvámí Véda

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.