A Tradíció hazai képviselete

Amikor 2005 nyarán először járt nálunk Szvámí Véda Bharatí, amellett, hogy közvetlen, szinte baráti stílusával, közérthető előadásaival sokakra mély hatást gyakorolt, több feladatot is adott – az akkor még maroknyi számú – magyar tanítványainak:

HJTlogo_nagy

  • Hozzunk létre egy meditációs csoportot, melynek tagjai minden héten egyszer, egy közösen kiválasztott időpontban együtt végzik meditációs gyakorlatukat, fizikai hollétüktől függetlenül. Időpontul a vasárnap este 9 órát választottuk, csoportunk folyamatosan nő, és sokak kérésére közös telihold-meditációkat is tartunk, többnyire kisebb programmal egybekötve.
  • Hozzunk létre egy magyarországi központot a tanítványok összefogására, a Tanítás továbbadására. Egyesületünknek, melyet 2005 végén 10 fővel alapítottunk, mára 102 tagja van. A beavatott tanítványok száma is szépen emelkedik, a 2005.évi 5 főről, 267-re.
  • Szervezzünk meg egy magyarországi jógaoktató képzést annak érdekében, hogy megfelelő felkészültséggel és alapossággal tolmácsolhassuk a himalájai bölcsek tanításait. 2006 májusában 22 fő részvételével elkezdődött az első 600 órás képzés, idén októberben pedig már a harmadik csoport tagjai fognak vizsgázni. Ehhez kapcsolódóan lefordítottuk magyar nyelvre a Tradíció oktatóképzésének teljes anyagát.

2007. februárjában tagjaivá váltunk az AHYMSIN szövetségnek (Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International), mely a Himalájai Tradíció különböző országokban működő szervezeteinek, központjainak, iskoláinak munkáját igyekszik segíteni, összehangolni.

2012-ben már a 24. könyv jelent meg magyar fordításban a Tradíció Mestereinek műveiből. Ez egyedülálló lehetőséget teremt a tanítványok, jógagyakorlók részére a Mesterek tanításaiban való elmélyedésre.

2009. decemberétől sikerült elindítanunk egy budapesti jógaközpontot, amit 2011-ben egy újabb budapesti, majd 2012 őszén az első vidéki, a miskolci központ megnyitása követte. Nagyon bízunk benne, hogy ez a folyamat tovább folytatódik.

Mindezeket az eredményeket a Tradíció ereje nélkül aligha érhettük volna el. Bízunk benne, hogy a Mesterek áldása a következő években is velünk marad.

2013. május 24.

Papp József, a Himalájai Jóga Meditáció KHE elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.