AHYMSIN 

nemzetkozi_programok
AHYMSIN 2016-ban új vezetőséget választ, akik 3 éven át (2016-2018) fogják szolgálni a Tradíciót és a szanghát. Az alábbiakban részletezzük mindazt, amire a szanghának 2015-ben koncentrálnia érdemes.

 1. Nemzetközi utazó tanárok:
  Ezen a területen mindenképpen fejlődnünk kell annak érdekében, hogy az AHYMSIN küldetését teljesíteni tudjuk. A kezdeményezést egy kis csapat viszi előre, akikről korábban említést tettünk a “Shaja-Seva: Oktatás” fejezetben.
 2. Meditáció Kutató Intézet (Meditation Research Institute (MRI)):
  Az MRI labor egyedülálló a missziónkban. Olyan munkaterületet jelöltünk ki, amire a labornak az idén koncentrálnia kell. Amellett, hogy a labor folytatja a korábban megkezdett munkáját, rendszeresen fogja képviselni az SRSG-t különböző tudományos jóga és meditációs konferenciákon is. Ezek mellett, a Laborban egy olyan új projektet is elindítunk, amelynek keretében kidolgozzuk azt a rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a labor tudományos eredményeit publikálni tudjuk.
 3. A Vidékfejlesztés témaköre növekszik, ahogy azt fentebb kifejtettük. Tovább fejlesztjük ezt a területet, hogy egyre több lehetőséghez juttassuk az általunk kiválasztott és leginkább elmaradott közösségeket. Az egyik új feladtunk, hogy a helyi fiatalokat Uttarakhand kiválasztott régióiban technikusi végzettséghez jutassuk. Pl. villanyszerelés, vízvezeték szerelés stb.
 4. Oktatási és Jóléti Alap
  2014 február óta 33 gyermeket támogatunk. Az AHYMSIN erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minden gyermeket támogatni tudjon az SRGS Ashram Sahayakban 2015-ben. A következő fázisban az alapnak képesnek kell lennie arra, hogy támogassa az iskolás gyermekeket a környező ashramokban és falvakban is. A víziónk, hogy az AHYMSIN Oktatási Alap érdemeik szerint tudja szponzorálni a gyermekek felsőoktatását Indiában és külföldön.
 5. Bhandara
  A Bhandara mélyebb értelmének és jelentésének megértéséhez folytatnunk kell ezt a kezdeményezést. A Bhandara és az étel adományozás továbbra is nagyon népszerű és jelentős támogatást élvez a szangha tagok részéről. Ha nagyobb nyilvánosságot kap az ügy, a támogatások mértéke tovább nő majd. A nagyobb nyilvánosság érdekében tett erőfeszítéseink folyamatban vannak.
 6. Go-Shala
  Fontosnak tartjuk, hogy a teheneink továbbra is boldogok legyenek, és a tejüket a konyhának adományozzuk. Az AHYMSIN terve továbbra is, hogy tejet adományozzunk a sokszor nehéz körülmények között élő lány gyerekeknek és szoptatós anyáknak a szomszédos falvakban.
 7.  Gurukulam
  Bízunk benne, hogy egyre több hallgatót vonz majd a Gurukulam programja a következő években. Tervünk, hogy népszerűsítsük a Gurukulam programot az AHYMSIN családon belül a saját kommunikációs eszközeinket használva (pl. a hírlevelet és a közösségi médiát). A Gurukulam jelenleg az első évfolyamra fogad jelentkezőket. Jelenleg is folynak erőfeszítések annak érdekében, hogy a nemzetközi folyamatokat beindítsuk. Ezután a tovább fogjuk kutatni a publicitás növelésének lehetőségeit.
 8. SRSG Karbantartási munkálatok
  A felmerülő igények tükrében folytatjuk az SRSG karbantartási munkálatait és egyéb fejlesztéseket. Jelenleg új folyamatokat vezetünk be bizonyos területeken, mint pl. a vendég regisztráció területén a Mandala irodában (Front Desk). Egy átfogó számítógépes megoldást vezetünk be hamarosan, és kiképezzük a tagokat annak használatára.
 9. Sewa Samaj Sadhunak
  Swami Veda ezidáig támogatta és személyesen is hozzájárult Samaj Sadhu munkájához, aki Niranjani Akada Maha Mandelshwarja tisztségét tölti be. Az AHYMSIN törekvése, hogy továbbra is biztosítsa a szükséges pénzügyi forrást, hogy ezt a sewát folytatni tudja.
 10. Tanárok Jóléti Alapja
  Ezt az alapot azért hoztuk létre, hogy a tanári körünket fejleszteni tudjuk akár a személyes fejlődésük, tanulásuk támogatásával, akár azáltal, hogy színvonalas tanárokat vonzunk az SRSG-be.

Ez úton kérjük az adományozóinkat, hogy az adományozás időpontjában jelöljék meg, hogy a fenti kezdeményezések közül melyiket kívánják támogatni.

2015 eseményei, programjai

Az Adhyatma-Samiti felvázolt egy 5 éves tervet 2013 márciusában, amit újra és újra felülvizsgálunk. Íme, a legfontosabb események listája 2015-2018 között:

Swami Veda Bharati legtöbb idejét a Swami Rama Sadhaka Grama ashramban tölti, Rishikeshben, Indiában. Néha együtt ül a SRSG látogatóival a délutáni meditációs ülések idején. Arra hívunk mindenkit, hogy látogasson el a Swami Rama Sadhaka Grama Ashram valamelyik vendég programjára, legyen az akár egy spirituális elvonulás, vagy csend gyakorlat.

Folyamatos: Swami Rama Sadhaka Grama egyéni és csoportos elvonulásokat is kínál a vendégeinek. További információ: http://ahymsin.org/main/ashram/guest-programmes-at-swami-rama-sadhaka-grama.html

Október 1 – május 15: Swami Rama Dhyana Gurukulam iskolai év, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
A Swami Rama Dhyana Gurukulam egy 3 – 5 éves bentlakásos program a Swami Rama Sadhaka Gramaban. További információ: http://dhyanagurukulam.org/

Januárban és februárban látogass el hozzánk 7, 10, 15 napos, egy hónapos, vagy hosszabb csend gyakorlásra. A csoportos és egyéni csend gyakorlatokat Swami MaRadha Bharati felügyeli, Swami Veda Bharati irányítása alatt. Kapcsolat: http://ahymsin.org/main/ahymsin-office.html

Február 17: Shivaratri [Shiva éjszakája, egész éjszakás szertartás]
Csatlakozz a Mahashivaratri ünnepséghez a Swami Rama Sadhaka Grama.

További információ: http://ahymsin.org/main/ashram/shivaratri-and-navaratra-2015.html Kapcsolat: http://ahymsin.org/main/accommodations-inquiry.html

Március 5: Telihold meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Március 8-21: Himalájai Jóga Tradíció Tanárképző elvonulás
További információ: http://www.himalayanyogatradition.com/india.html
Kapcsolat: hyt.ttp@gmail.com

Március 12– 15: Elvonulás Pandit Hari Shankar Dabrallal, Calgary, Kanada.
További információ: http://www.himalayanmeditation.com/pb/wp_1d3ab64f/wp_1d3ab64f.html

Március 20 – 28: Navaratra, Devi-Puja Lalitasahasra-nama (Az Istenanya ezer nevének ismétlése) akhanda recitálással. Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
További információ: http://ahymsin.org/main/ashram/shivaratri-and-navaratra-2015.html

Március 22 – Április 5: Csend, Savászana és Jóga Nidra elvonulás, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
A gyakorlást savászanában, a megfelelő sorrendben vezetjük annak érdekében, hogy jóga nidra különböző állapotaiba jussunk. A programot haladó tanárok vezetik, akik közül sokan több mint 45 éve gyakorolnak.
További információ: http://ahymsin.org/main/ashram/silence-shavasana-practices-and-yoga-nidra-retreat-in-2015.html

Április 5– 11: Himalájai zarándoklat, utazás Sikkimbe Swami Ma Radha Bharati kíséretében.
További információ: http://sacredsiteseeing.com/index.php/trips/trip-registration/himalayan-tours/3-sikkim-adventure
Kapcsolat: loriberon@gmail.com

Április 4: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Május 4: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Június 2: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Június 21: Nemzetközi Jóga Nap
További információ: http://ahymsin.org/main/swami-veda-bharati/international-yoga-day.html

Július 1: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Július 23–31: Guru Purnima elvonulás, Swami Rama Sadhaka Grama
A Guru-gíta Guruhoz szóló énekének Akhanda-pathájával (24 órás non-stop recitálásával).A (1) Gurur brahma gurur vishnur… és (2) akhanda- mandala… mantrák két vers a Guru-gitából. Szállás foglalás: http://ahymsin.org/main/accommodations-inquiry.html

Július 31: Guru Purnima és Telihold meditáció 
További információ: 
http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Augusztus 29: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Szeptember 27: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Október 13 – 23: Navaratra, Devi-Puja a Lalitasahasra-nama (az Istenanya ezer neve) akhanda recitálással, Swami Rama Sadhaka Grama

Október 15 – 27: Jóga és Harcművészetek Swami Tat Sat Bharatival, Swami Rama Sadhaka Grama.
Swami Tat Sat 1980 óta gyakorol jógát és tanítványa a himalájai Swami Rámának és Swami Veda Bharatinak. 7 Danos Aikido mester és 1973 óta Aikidozik. A 9 Danos Aikido mester, Tada Hiroshi és más magas rangú Aikido mesterek tanítványa. Az eseményen angolul fog tanítani. Swami Tat Sat Bharatiról további információt itt találsz: http://www.beardi.com/
http://ahymsin.org/main/ashram/yoga-and-martial-arts-15th-27th-october-2015.html

Október 27: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

2015 november 1– 7: Légzés és Prána Intenzív gyakorlás Marilou Hermens és más tanárok vezetésével. Swami Rama Sadhaka Grama.
http://ahymsin.org/main/srsg-ashram/breath-prana-intensive-seminar-1st-7th-november-2015.html

2015 november 8 – 22: Himalájai Jóga Tradíció Oktatóképzés, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
http://www.hyt-ttp.com/india.html
Kapcsolat: hyt.ttp@gmail.com

November 11: Deepavali Ünnepség a Swami Rama Sadhaka Gramaban.

November 13: Swami Rama Mahaszamádi évfordulója. Ezen a napon szervezett programokat tartunk.”Swami Rama Mahaszamádi” videója: https://www.youtube.com/watch?v=-S-8yQPOJJw

November 25: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

December 22 – 31: Gyermek és Ifjúsági Jóga Elvonulás a Swami Rama Sadhaka Gramaban.
“Azért, hogy a guruvonal áldása és a meditációs gyakorlatok és tanítások tovább áramoljanak a következő generációk életében is, és azért, hogy a meditáció egy családközpontú tapasztalattá váljon.” – Swami Veda Bharati
http://ahymsin.org/main/srsg-ashram/2015-yoga-youth-and-children-s-retreat-22nd-31st-december.html
Kapcsolat: childrensretreat@gmail.com

December 25: Telihold Meditáció
További információ: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

2016 Eseményei, programjai

Swami Veda Bharati a Swami Rama Sadhaka Gramaban tartózkodik majd, Rishikeshben, Indiában.
A Swami Rama Sadhaka Grama folyamatosan kínál programokat vendégeinek egyéni és csoportos spirituális elvonulások formájában.
http://ahymsin.org/main/ashram/guest-programmes-at-swami-rama-sadhaka-grama.html

Október 1 – Május 15: Swami Rama Dhyana Gurukulam iskolai év, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
A Swami Rama Dhyana Gurukulam egy 3-5 éves bentlakásos program.
További információ: http://dhyanagurukulam.org/

Február 8: Mauni Amavasya [Csend nap]
A Mauni jelentése “csendről vagy csendért” és az amavasya jelentése pedig “hold nélküli nap”. Ez a nap a hindu naptár szerint a Maagha hónap hold nélküli napjára esik, amikor a hold és a nap egyszerre lépnek be a Bak (makara rashi) csillagjegyébe. http://ahymsin.org/main/practice/mauni-amavasya-silence-day-20th- january-2015.html

Március 8: Shivaratri
Csatlakozz a Mahashivaratri ünnephez a Swami Rama Sadhaka Gramaban. További információ: http://ahymsin.org/main/ahymsin-office.html

Március: A Meditáció Művészete és Tudománya Elvonulás, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
További információ később várható.

Március: Himalájai Jóga Tradíció Oktatóképzés.
Dátumok később várhatóak. Kapcsolat: hyt.ttp@gmail.com

Július 19: Guru Purnima és Telihold Meditáció
Lásd: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html

Október 30: Ünnepeld velünk a Deepavalit Swami Rama Sadhaka Gramaban!

November 13: Swami Ráma Mahaszamádi évfordulója. Ezen a napon szervezett programok lesznek.
November: Himalájai Jóga Tradíció Oktatóképzés.
Dátumok később várhatóak. Kapcsolat: hyt.ttp@gmail.com

2017 Eseményei

Szvámi Véda Bháratí a Szvámi Ráma Sadhaka Gramaban tartózkodik majd, Rishikeshben, Indiában.
A Szvámi Ráma Sadhaka Grama folyamatosan kínál programokat vendégeinek egyéni és csoportos spirituális elvonulások formájában.
Lásd:
http://ahymsin.org/main/ashram/guest-programmes-at-swami-rama-sadhaka-grama.html

Október 1 – Május 15: Swami Rama Dhyana Gurukulam iskolai év, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India.
A Swami Rama Dhyana Gurukulam egy 3-5 éves bentlakásos program a Swami Rama Sadhaka Gramaban.
További információ: http://dhyanagurukulam.org/

Január 27: Mauni Amavasya [Csend nap]

Február 25: Shivaratri
Csatlakozz a Mahashivaratri ünnephez a Swami Rama Sadhaka Gramaban. További információ: http://ahymsin.org/main/ahymsin-office.html

Március: Jóga Nidra elvonulás, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India
További információk később várhatóak.

Július 9: Guru Purnima

2018 Eseményei és programjai

Swami Véda 2018-ban megnyitja a csendjét egy évre. Nagyszabású szangha találkozót tervezünk erre az alkalomra a Swami Rama Sadhaka Gramaba, Rishikeshben, Indiában.
A program és a dátumok később kerülnek meghirdetésre.

Január 16: Mauni Amavasya [Csend nap]

Február 14: Shivaratri

Március: Légzés elvonulás, Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India
További információk később várhatóak.

Július 27: Guru Purnima

Hirdetmények

Mostantól az AHYMSINnek is van facebook oldala. Ha fent vagy a facebookon, akkor arra hívunk hogy csatlakozz az AHYMSIN családhoz: AHYMSIN Facebook csoport. Mindezt jókívánságainkkal együtt küldjük neked.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.