Meditáció

Mesterünk, Mahamandaleshvára Szvámí Véda Bháratí ajánlására, létrehoztunk egy csoportot, mely minden olyan országban működik, ahol a Himalájai Tradíció jelen van.

Bárki csatlakozhat ehhez a csoporthoz – kortól, nemtől, vallástól, jógairányzattól függetlenül,- ha a hét egy meghatározott napján, fizikai hollététől függetlenül, hajlandó meditációs gyakorlatot végezni. Közös döntésünk alapján ez az időpont minden héten a vasárnap este, 9 óra.

A következő, és egyben utolsó feltételünk a részvétel a Föld számos országában zajló telihold meditációkban, melyek kezdési időpontja a mi időzónánkban az este 9 óra.

Ezeknek az egyidőben zajló, közös meditációknak az az értelme, hogy a résztvevők elme-mezeje összekapcsolódik, és ezáltal stabilizálják, erősítik egymást. Különösen igaz ez a telihold-meditációkra, amikor Szvámí Véda is velünk gyakorol, hogy segítsen minket.

A Telihold meditációk napjai 2017-ben:

Január 12.
Február 10.
Március 12.
Április 11.
Május 10.
Június 9.
Július 9.
Augusztus 7.
Szeptember 6.
Október 5.
November 4.
December 3.

  A beavatásról

  A jóga hagyományának sajátossága, hogy a Tanítás mesterről-tanítványra adódik tovább, nemzedékek végeláthatatlan, megszakítatlan láncolatán keresztül. Ez a Tanítás ráadásul –ellentétben a modern kor intellektuális egyoldalúságával-,

  Öt perces meditáció

  Határozd el, hogy lenyugtatod az elméd ezen a módon, sokszor, sokszor a nap folyamán. Bármit is teszel ismétlődően az elméddel, az az elméd szokásává válik, és

  Hosszabb meditáció

  Ülj olyan egyenesen, ahogyan csak tudsz, egy sima, szilárd, de párnázott felületen. Lazítsd el a homlokod. Lazítsd el arcod és tested izmait.

  Szvámi Véda Bhárati: Keresztény meditáció

  Tudjátok, ez a gesztus [szív előtt összetett két tenyér] az imádság gesztusa majdnem minden vallásban. A muszlimok nem így teszik össze, hanem így teszik össze.

  Silence – Csend

  A spirituális út bizonyos pontján a csendre való váratlan késztetés jelenik meg; egy belső hullám, ami az elmét az Atman-tudat megőrzésére készteti. Minden spirituális hagyományban kijelölnek

  Meditáció gyermekeknek

  Amikor elindulsz meditációs gyakorlatod útján, kezdetben önmagaddal és minden gondolati mintáddal veszed fel a kapcsolatot; érteni kezded a lényedben zajló belső párbeszédet. Ezt követően tanulsz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.