Tanárok az oktatóképzésen

Swami Ritavan Bharati

Korábban Pandit Ananta néven (született Daniel Richey), közel negyven évsvámiritavane szolgálja Swami Rama és Swami Veda Bharati munkáját, a Himalájai Jóga Tradíció misszióját. 2007-ben tett szannyasin fogadalmat, ekkor kapta a Swami Ritavan Bharati nevet. Végzettségét tekintve, menedzsment szakon szerzett diplomát, non-profit szervezeti fókusszal. Emellett pedagógia, valamint filozófia szakon is tanult és diplomázott – az oktatási területen végzett tanulmányaiban főként a tapasztalat alapú tudás témájával foglalkozott. A Honesdale-i (Pennsylvania-i) Himalájai Nemzetközi Intézet Jógatudomány és Filozófia felsőfokú képzése keretében, mantra és meditáció témában írta szakdolgozatát. Swami Ritavan magasan képzett és tapasztalt jóga és meditációs oktató. Korábban, 1970-ben, még családos útkeresőként, beavatott tanítványként csatlakozott a Dhyana-mandiram Meditációs Központhoz, éveken át élt ebben az asramban, Amerikában. Sannyasin fogadalmát követően, vanaprashta-ként, vándorló, utazó szerzetesként, tanítóként éli mindennapjait – amikor Amerikában tartózkodik, a Dhyana-mandiram Meditációs Központot igazgatja. Utazó tanítóként, világszerte vezet jógaoktató-képzéseket és csend-elvonulásokat, különböző spirituális programokat a Himalájai Tradíció szellemiségében. Az elmúlt év során, ideje nagy részében csendet gyakorol, a gyakori tanítások mellett, saját belső utazására, megismerésére is jelentős hangsúlyt helyez. Az általa vezetett gyakorlásokon résztvevők megtapasztalhatják és megtanulhatják a hatha, valamint a rádzsa (raja) jóga meditatív mélységeiben való áramlás módjának mikéntjét.

dr. Stephen (Stoma) Anthony Parkerstoma

dr. Stephen (Stoma) Anthony Parker pszichológus, magánpraxisát a Minneapolis-i Saint Paul-ban folytatja. 1971 óta a Himalájai Tradíció beavatott tanítványa, immár 40 éve oktatóként is megosztja széleskörű tudását és tapasztalatait. A Himalájai Jóga Tradíció nemzetközi oktatóképzése tanári karának kiemelt, vezető tagja. Az elmúlt évtizedek során, utazó tanítóként, világszerte számos országban vezetett szemináriumokat a jóga, a meditáció, jógafilozófia, valamint a spirituális gyakorlatok terén. Egyik kiemelt témája az érzelmi tisztítás. A szanszkrit nyelv tudósa. Swami Veda Bharati lefordította és kommentárt írt Patanjali Jóga szútrák című művéhez, amelynek szerkesztési folyamatát Stoma szanszkrit szakértőként támogatta. Mindemellett Minnesota-ban, a St. Thomas Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatója, továbbá társ előadóként tagja az Egyesült Nemzetek Béke Tanulmányok tréning programjának, amelynek az Innsbruck-i egyetem ad otthont. A Jóga Terapeuták Nemzetközi Szövetségének tagja.

Ashutosh Sharmaashutos

Ashutosh Sharma a hatha jóga tanításának tapasztalt szakértője, mestere, kezdő és haladó gyakorlók vezetésében egyaránt jártas. Indiában, Rishikesh-ben született, ahol számos iskolában tanulta és gyakorolta a jóga különböző aspektusait. 1992-ben találkozott Swami Rama-val, akinek a javaslatára, később Swami Veda Bharati szárnyai alatt, a Himalájai Tradíció szellemiségében mélyítette, illetve finomította meditációs gyakorlását. 1996-tól, Swami Veda kérésére, Ashutosh rendszeresen utazott Európába, Délkelet-Ázsiába, valamint Észak-Amerikába, hogy a tanításon keresztül minél szélesebb körben megoszthassa tapasztalatait és az utazásai révén, egyebek mellett, kulturális téren is gazdagodhasson. Jelenleg Berlinben él, a feleségével. Továbbra is rendszeresen utazik, a világ számos desztinációja mellett Rishikesh-be is, hogy Swami Veda vezetése mellett szerezzen további tapasztalatokat a jóga és meditáció útján.

Papp József

width="169"

Pszichológus, jógaoktató

 

 

 

 

Mezősi Annamezosi_anna

Tanár, természetgyógyász, jógaoktató.

1995 óta jógázom, 2002-től rendszeresen tanítom is a jógát. Magyar és nemzetközi jógatanári végzettséggel rendelkezem (MJT, Himalájai Tradíció). Létrehoztam, és 2010 óta vezetem a Himalájai Tradíció Budapesti Központját. Számos jógáról és keleti filozófiáról szóló szakkönyvet fordítottam, rendszeresen tanítok anatómiát jógaoktatóknak és szervezek magyar és nemzetközi képzéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.