Írások, előadások jógáról, meditációról,

Szvámí Véda – A csend művészete

A csendből születünk, és végül ebbe a csendbe térünk vissza.

Amikor három lélek egyesül, a magzat legelső cseppecske a csendben formálódik. Aztán lassan a tudatosság finom hullámai kezdenek az anyaméhben fodrozódni. Elmúlt életek halvány képei, a megvilágosodás pillanatainak elfelejtett emlékei – aztán ismét a karmikus életek képei, és újra az istenség abszolút csendjének pillanatai tűnnek elő.

Szvámí Ráma – A Szeretet az Élet ura

Akik csupán a születésükről és a létezés ezen színterén játszódó életükről vesznek tudomást, mindig félni fognak az úgynevezett haláltól. Pedig a nagy bölcsek minden időben és helyen kinyilatkoztatták, hogy a halálnak nem áll hatalmában megváltoztatni semmit, egyvalamit kivéve, a testet.

Szvámí Ráma – Kontempláció, ima és bűnbánat

Mire való az egység, a család? A feleségnek a férjéért kell cselekednie, a férjnek pedig a feleségéért. Mindketten saját maguk cselekszenek, de a gyümölcsöket átadják egymásnak és gyermekeiknek.

Diwali – A Fények Ünnepének Üzenete 2020

Adassék, hogy az ősi mestereinek láncolatának Divali áldásai emlékeztessen bennünket a Létezésnek e Fényére, a Tudatosság Teliholdjára, Önvalónk Belső Megvilágítójára.

Szvámí Véda Bháratí – A Fény és Szeretet lelke

Szvámí Ritavan megosztotta velünk Szvámí Véda Bharáti, Fény és szeretet lelke írását a 2020 Diwali üzenete részeként.

Köszönet az adományokért!

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves gyakorló társunknak támogatását akik adományaikkal segítették a rishikesi Ashramunkat ezekben a nehéz időben. Namaste  Adományozóink, akik segítették a Swami Rama Sadhaka Grama ashramot

AHYMSIN a Föld körül: Budapest, Magyarország

Nagyjából húsz éve történt, hogy a Guru Kegyelmének áramlása megindult Magyarország felé, Magyarországon keresztül. Ez annak az egész Európát érintő jógaforradalomnak az időszaka volt, amikor az igazán eltökélt keresők kiléptek a valóságba, elhagyva a kis számban elérhető magyar nyelvű jógakönyvet, hogy felfedezzék a misztikus Indiát.

Adományozási lehetőség Swami Rama Sadhaka Grama ashramunk számára

Ha van lehetőséged segíteni a Tradíció működését, Szvámí Ritavan és tanáraink működését, az alábbi módokon lehetséges:

Szvámí Ritavan üzenete Szvámí Véda mahaszamádhijának 5. évfordulójára (video)

Szvámí Véda Mahászamádhijának ötödik évfordulója 2020. július 14-én

„Oszd meg a világgal ránctalan homlokod, a csend és a nyugalom lecsillapodott, sima, fodrozódástól mentes elmetavát”- ezek Szvámí Véda gyakran ismételt szavai.

Bejegyzések navigációja