Írások, előadások jógáról, meditációról,

Diwali – A Fények Ünnepének üzenete 2021

Szvámí Ritavan Deepavali Áldása 2021

Utazás Indiába

Talán többen értesültünk már a hírről, miszerint India rövidesen megnyitja kapuit a turisták számára, így sokunknak biztosan felcsillan a szeme, és szívünk szerint már el is kezdenénk csomagolni :).

Letter to Hungarian Students Regarding Vaccination for COVID-19

My dear Friends, My Guru-brother Ashutosh contacted me recently regarding the fact that many Sadhaka of the Hungarian community are reluctant to be vaccinated for the SARS2 Coronavirus.

Levél a magyar tanítványoknak a Covid-19 oltással kapcsolatban

Kedves Barátaim, Guru-barátom Ashutosh a minap azzal a ténnyel kapcsolatban keresett meg, hogy a magyar szádaka közösség tagjai közül sokan vonakodnak beoltatni magukat a SARS2 koronavírus ellen.

Szvámí Véda – IX. előadás 2. rész

Nyugaton az embereknek gondot okoz elfogadni azt, hogy minden élő lénynek lelke van. Ahogy a meditációs gyakorlásod fejlődik, ennek az univerzális léleknek a megtapasztalása és szikráinak jelenléte minden élő lény testében valóságossá válik számodra, és ennek következtében elér az ahimszá, az erőszakmentesség minden élő lénnyel szemben.

Szvámí Véda – IX. előadás 1. rész

Amit „A meditációs és spirituális fejlődés állomásai” témakörből még el kellene mondanom, abból megpróbálok annyit tárgyalni, amennyit csak tudok. Elég sok témát átvettünk már, de az idő szűkössége miatt nagyon tömören kell majd fogalmaznom, és csak jelzésszerűen említek dolgokat.

Üzenet Szvámí Ritavantól – Shivaratri

E Shivaratri idején határozd el, hogy meditációdban visszatérsz az élet és szeretet fényéhez. Emlékezz a Shiva-sankalpam-ra “Tan me mana shiva sankalpa astu”

Szvámí Véda – Csupán három olyan dolog van, amire feltétlenül bíztatlak

Csupán három olyan dolog van, amire feltétlenül bíztatlak:
Először is, a meditációd legyen rendszeres.
Másodszor, ha semmi mást nem is csinálsz, figyelj! Semmilyen technika nem fontos. Semmilyen relaxáció nem fontos. Ezek hasznosak és segítenek.

Szvámí Véda – A csend művészete

A csendből születünk, és végül ebbe a csendbe térünk vissza.

Amikor három lélek egyesül, a magzat legelső cseppecske a csendben formálódik. Aztán lassan a tudatosság finom hullámai kezdenek az anyaméhben fodrozódni. Elmúlt életek halvány képei, a megvilágosodás pillanatainak elfelejtett emlékei – aztán ismét a karmikus életek képei, és újra az istenség abszolút csendjének pillanatai tűnnek elő.

Szvámí Ráma – A Szeretet az Élet ura

Akik csupán a születésükről és a létezés ezen színterén játszódó életükről vesznek tudomást, mindig félni fognak az úgynevezett haláltól. Pedig a nagy bölcsek minden időben és helyen kinyilatkoztatták, hogy a halálnak nem áll hatalmában megváltoztatni semmit, egyvalamit kivéve, a testet.

Bejegyzések navigációja