Ambrus Móni

Himalájai jógaoktató

A gyermek –és serdülőkoromat meghatározó 12 év szertorna és testnevelés tagozatos sportolás alakította ki testtudatomat, és mutatott utat az egészséghez. 2002-ben kezdtem ászanákat, pranajamát, mantrákat, jógafilozófiát tanulni Csikós Olivértôl, majd 2 és fél év tai-chi , 5 év táncterápia és hosszútávfutás után, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgát tettem és visszatértem a jógához.

A Mandala Jógastúdiók és az IWIW szervezésében végeztem Gerinc, – Hatha és – Női jóga oktatóképzést. Németh Gergő és Juhász Sarolta támogató kísérése, majd Miklós Ervin vezetése, Gáborjáni Réka jelenléte, tanításai szintén fontos része volt a fejlődésemnek. Köszönetem nekik.

2010. októberétől a Himalája Tradíció Tanárképzésén és az életben is csodálatos nemzetközi tanítók támogatnak a fejlődésemben. Hálám és köszönetem mindannyiuknak. Beavatást kaptam a Himalájai Jóga Tradícióba Szvámi Ritavan Bhárati-tól, Indiában, a Tradíció Központjában.

Szeretnék boldog, teljes életet élni. A jóga eszköztára segít kapcsolatba kerülni önmagammal, megtalálni középpontomat, belső békémet. A testgyakorlások közben, csak úgy, mint az életben is, folyamatosan szembesülök a határaimmal. Megtanulom tiszteletben tartani és szeretetteljesen elfogadni a határ-helyzeteket. Belátni azt, hogy „eddig és nem tovább“. Gyakran tapasztalom, hogy amikor kapcsolatban vagyok a légzésemmel, tisztábban átélem a jelen pillanatot. Könnyebb kapcsolódnom a körülöttem lévő emberekhez is. A relaxáció kisimítja a testem, a lelkem és a gondolataim fodrozódásának hullámait. A meditáció gyakorlásával csendesebb hellyé teszem az elmém. Ezekben a pillanatokban úgy érzem „megérkeztem, itthon vagyok“.

Amióta a jóga palettája színesíti az életem, elégedett vagyok és könnyebben fogadom el magam, másokat és az életet olyannak, amilyen. A hétköznapok forgatagához jógázással, kocogással, zene hallgatással, kirándulással és könyvekbôl merítek energiát. Fontos része az életemnek, a jógagyakorlásomnak megosztani az emberekkel a mozgás és a csendes mozdulatlanság örömét. Célom a Tradíció szolgálatával a hozzám fordulókat tudásommal és tapasztalatommal kísérni az útjukon.