Auner Andrea

Kamaszkorom óta keresem a választ, néha tudatosabban, néha csak az intuícióim által segítve, de mindig erős tudásvágy által hajtva, hogy miként is működünk mi, emberek, és tágabb értelmezésben a világ. Főiskolai hallgatóként a gyógytorna által sokat tanultam és tapasztaltam a test működéséről, a mozgásról és a mozgással való gyógyításról, de a gyakorlatba kikerülve nagyon kevésnek éreztem a tudásomat a hatékony segítéshez.

Tovább keresgéltem a gyógypedagógiai főiskolán, ahol más aspektusból is tanultam a mozgásról. Itt már jobban összekapcsolódott a mozgás, a mozgás fejlődése és a személyiség más területei. Fontos mérföldkő volt az életemben és szakmai fejlődésemben Dévény Annával való találkozás, és mozgásfejlesztő módszerének megismerése, amelyet már több mint egy évtizede használok elsősorban a gyerekek, de a felnőttek gyógyításában is. Mindaz, amit az ő tanításai során megtapasztaltam a mozgásról, a mozgás gyógyító hatásáról, és a saját testemmel való munkáról hozzájárult ahhoz, hogy végül is elérkeztem a jógához.

Több mint 10 éve foglalkozom jógával. Ászanát, pránajámát, meditációt és jóga filozófiát Spenik Györgytől kezdtem el tanulni. További fejlődésemben sokat köszönhetek Mezősi Annának, aki jóga és shiatsu tanáromként tovább vezetett az utamon, és a szükséges pillanatokban mindig megadta a kellő lökést a következő lépés megtételéhez.

Jógatanárként egyre közelebb hozta számomra a himalájai mesterek tanításait. A Himalájai Tradíció tanítványává 2007-ben váltam, beavatásomat Szvámí Véda Bháratítól kaptam. Nagyot sokat köszönhetek a Tradíció tanárainak, akik a jógaoktatói képzés évei alatt, és utána is, önzetlenül és fáradhatatlan munkájukkal lehetővé tették, hogy egyre elmélyültebb tudással és tapasztalással találjam meg a válaszaimat és az újabb kérdéseimet, és azt a belső csendet, ahol már megszűnnek a kérdések.