Csuba Katalin

15 évvel ezelőtt kezdtem jógázni, eleinte az egészséges életmód jegyében, majd egyre inkább azért, mert észrevettem, az élet és annak minden minősége egészen megváltozott. Utamon meghatározó élmény volt, amikor 2011-ben Swami Veda Bharati nyári szemináriumán megismertem a Himalájai Tradíciót. A jóga egy csodálatos folyamattá vált, mely azóta is segít a céljaim elérésében, és a személyes kiteljesedésben.

Ez az élmény ösztönzött arra, hogy elkezdjek a Tradíció szellemiségében tanítani . Szerencsésnek tartom magam, hogy lehetőségem nyílott a tudást olyan oktatóktól elsajátítatni, mint Swami Ritavan Bharati, Dr. Stoma Parker illetve Ashutosh Sharma. Hálával tartozom első oktatóimnak, Mezősi Annának, Papp Józsefnek és Kádár Zoltánnak, amiért elindítottak ezen az úton.

Korábban főleg felnőtt képzéseket tartottam, hogy segítsek másokat is a kibontakozás útjára lépni, az utóbbi években pedig elkezdtem egy alapítványnál gyermek jógát oktatni. Tanárként az osztályteremben azt vettem észre, hogy a gyermekek magatartása, lelkiállapota, koncentrációs és információ-feldolgozó képessége nagyon pozitív irányba mozdult el a jógaórák hatására.

Jorge Luis Borges a Paracelsus rózsája című novellájában azt írta: “A rózsa maga az út.” Számomra a rózsa – a jóga útja.