Csuba Zita

Himalájai Tradíció Okleveles Hatha Jóga Oktató

Családunkban mindig jelen volt a keleti kultúrák tisztelete. Később családom inspirálására kezdtem el jógát tanulni. Ahogy haladtam az ösvényen előre, olyan lett a világ, mint amikor kinyílik az ablak,és gyönyörűséges virágos rétet látsz ahelyett, mint amit eddig láttál. Ezt a jót, szépséget azonnal át akartam adni másoknak is. Tanítani akartam.

Jógacsoportjaimban minden korosztály megfordult. 9-12 éves gyerekektől a 78 évesig. Kezdetben gyermekjógát oktattam, miközben saját magamat is képeztem. Jelenleg hatha jógát tanítok felnőtteknek, tudásomat folyamatosan fejlesztem. Sokféle tanfolyamot elvégeztem, gyermek jógát, terápiás jóga tanfolyamokat. Az útkeresés végül a Himalájai Tradícióhoz vezetett. Elvégeztem a Tradíció 3 éves jógatanári kurzusát is, és hazaértem.

Jógatanáraimtól azt a feladatot kaptam, hogy vigyem el a jógát azokra a helyekre, ahol nem ismerik ezt a tradíciót. Ezt tartom küldetésemnek. Hiszem, ha tisztelettel fordulok az emberek felé, ők is nyitottan állnak majd hozzám. A megnyílás és a beszélgetés fontos része az óráimnak, ez is oldja a felhalmozódott stresszt és segít más nézőpontból látni a nehézségeket, de a csend és a meditálás jótékony hatásairól sem szabad elfeledkezni, amely feltölti az elmét. Mindegy, hogy ki, milyen korban kezdi el a jógázást, mindenképpen jótékony hatásokat fog tapasztalni saját magán.

Célom az, ahogy a jóga lényegét Ashutosh Sharma megfogalmazta: “Békére lelni Önmagunkban.”

Szeretettel várok Mindenkit óráimra. 🙂