Diószegi Ili

Himalájai jógaoktató

Egyszer volt, hol nem volt… jött egy nagy-nagy, mindent elsöprő szerelem. No de ahogy az már általában lenni szokott, egyszer csak hirtelen tovább is állt.  A lilás rózsaszínes felhő nagy viharos gomolyfelhővé alakult, és csak úgy ontotta magából a villámokat és szikrákat. Mígnem egy átszűrődő napsugár hozott egy üzenetet: menj csak el jógázni, addig is jól eltelik az idő, aztán majd csak lesz valahogy.

No valahogy így kezdődött, aztán egyik lépés követte a másikat. Lett belőlem gerincjóga oktató, női jóga oktató, hatha jóga oktató. Az út viszont soha el nem fogy, ha az ember egyszer elindul rajta, és elég hamar a Himalája Tradícióhoz vezet. Itthon vagyok, megérkeztem – persze nem az út végére, az továbbmegy a végtelen belső ösvényen, önmagam legközepe felé. Arra az egyetlen helyre, ami soha nem változik, ami öröktől fogva volt és lesz, ahová nem ér el a vihar. Az egyetlen dolog, ami valójában számít. Ez a hely ott van mindenkiben, összeköt mindent mindennel. Erős vágy él bennem, hogy hozzájárulhassak ahhoz, hogy ezt minél többen, minél gyakrabban megtapasztalják.

Mély hálát érzek tanáraim: Swami Ritavan, Asuthos Sharma, Stoma Parker, Swami Nittya iránt, akik kísérnek, vezetnek az úton, és a végtelen tudáson túl megtapasztalhatom a feltétel nélküli szeretet és elfogadást. Köszönettel tartozom Mezősi Annának, Papp Józsinak a folyamatos támogatásért, tanításért, Német Gergőnek, Juhász Saroltának, Miklós Ervinnek a sok-sok értékes tapasztalásért.

Várlak szeretettel!