Melcher Noémi (Mimi)

Debrecenben nőttem fel és itt találkoztam először a jógával. Ekkor 19 éves voltam. Mai napig emlékszem, az első órám egy ászana óra volt, rövid filozófiai beszélgetéssel, teával a végén. Az óra melegsége, támogató atmoszférája annyira megfogott, hogy akkor és ott eldöntöttem – olyan mélységében, teljességében szeretném ismerni a jógát, hogy ha álmomból felébresztenek is tudjam – gondoltam. 

Mára megértettem, hogy a jóga teljes körű ismerete egyenlő a szamádhi elérésével – azaz a legmagasabb rendű tudatállapot elérésével. Ugyan még ezt nem értem el, de minden nap teszek azért, hogy közelebb kerüljek hozzá. Jelenleg már az is nagyon boldoggá tesz az, ha veszem észre, hogy álmomban is jógát gyakorlok. A jóga megcáfolhatatlanul a mindennapjaim része. Miért? Mert tapasztalom a jótékony hatásait. Békéssé, türelmesebbé és örömtelibbé válok általa. A testemben kevesebb a fájdalom és jobban alszom. Ha azt gondolnád, hogy ezért érdemes jógát gyakorolni, akkor tévedsz. Ezek a mellékhatások. 

Amiért én érdemesnek tartom a jóga gyakorlását az az, hogy a bennem lévő változás változást hoz létre a környezetemben. A bennem lévő béke békét teremt a környezetemben. Az örömöm segít a környezetemnek megtapasztalni az örömteliséget. A hála, amit érzek, amikor megosztom ezeket a gyönyörű érzéseket mérhetetlen. Ezért vagyok elhivatott a tanítás iránt. Mind a jóga gyakorlása, mind az oktatása öröm számomra. Az AHYMSIN oktatóképzését 2020-ban fejeztem be. Jelenleg a 20-as éveimben járok. Ezzel azt szeretném mondani, hogy még nincs 40+ év tapasztalata és tudásanyaga mögöttem. Ennek tükrében, arra szeretnélek invitálni, hogy járjuk a jóga és megismerés útját együtt úgy, mint barátok. Garantálom, hogy az aktuális tudásom legjavával fogom szolgálni a kapcsolatunkat.

Szeretettel várlak bármelyik órámon. 🙂  Munkám és életmódom miatt az angol nyelvet részesítem előnyben – de, mint látható – magyarul is tudok.

Ha bármi kérdésed van szeretettel várom üzeneteidet az alábbi címen: noemim0301@gmail.com


I started practicing yoga at age 19. The experience of my first yoga class made a deep imprint on me. After my first class ever I felt an intense will inside me – “I want to know everything about yoga even right after waking up when I am still half-asleep” – I thought.

By now, I am aware that knowing everything about yoga is equivalent to attaining the state of samadhi – the ultimate state of consciousness. Yet I haven’t achieved that, but every day, I make the effort to get closer. These days, I am truly happy if I find myself practicing any limbs of yoga in my dream state. Yoga is undoubtedly a quintessential part of my daily routine and life. Why? Because I am experiencing its wide range of benefits. I am becoming a calmer, more patient, and more peaceful person. My body has less pain, I sleep better. On the one hand, this is quite prompting. 

On the other hand, – I have to tell you – this isn’t even the “real deal”. The change inside me creates change in my environment. The peace inside me creates peace in my environment. The joy inside me creates joy in my environment. The amount of gratitude that I experience when the peace or the joy inside me touches another person is immeasurable. This is why I am dedicated to teaching and sharing. Practicing and teaching yoga is pure beauty! I finished AHYMSIN’s Teacher Training Program in 2020. I am in my twenties. Yet, I have so much to experience, so much to learn. I do not yet have 40+ years of experience. That is why I kindly invite you to become my spiritual friend and walk this journey together. My native tongue is Hungarian, however, due to my job and lifestyle, I find it easier to express myself in English.

Feel free to message me in English or Hungarian. I will be more than happy to assist to you with the best of my abilities. 🙂

Have a wonderful day! Mimi

My email is: noemim0301@gmail.com