Patricia J. Obermeier

Patrícia J. Obermeier Németországban és Indiában tanít, tanul és ír. Németországban a jóga útján átélt tapasztalatait és jóga filozófiai ismereteit osztja meg a tanítványokkal, miközben iskolákban tanít és aktívan részt vesz innovatív oktatási projekteben is.

India az évek során második, szívbéli otthonává nőtte ki magát, ahol nagy örömmel osztja meg buddhista filozófiai tudását és a jóga tradíciókról megszerzett tapasztalatait.

Tanulmányai középpontjában az alkalmazott filozófia, a meditáció, a kreatív kontempláció, a relaxációs gyakorlatok és a náda jóga állnak.

Az elmúlt 5 évben intenzíven tanulmányozta a tantrikus Trika Tradíciót (a kashmiri shaivizmust) Bettina Bäumer és Mark Dyczkowski vezetése mellett.

Jelenleg ebből a kutatási témából készíti PhD dolgozatát az Müncheni Egyetemen, Michael von Brück támogatásával. Parícia hagyományos indiai éneklést tanul Smt. Manju Sundaramtól és Dhrupadot Pandit Nirmalya Deytől. Mindkét tanító sokat segít neki abban, hogy a Náda jóga gyakorlatában elmélyüljön. Az óráin megosztja a hagyományos, jógikus szövegek éneklésének varázslatos tapasztalatát és rezgését a gyakorlókkal.