Sándy Gabriella

Szeretek jógázni, és ma már szeretek felnőtteknek, gyerekeknek jógát oktatni is.

Gyerekkoromban is csináltam, csak akkor még nem tudtam, hogy ez jóga. Felnőttként 25 éve mentem először jógaórára, mostanra 12 éves oktatói tapasztalattal rendelkezem. 2009-ben fejeztem be a Magyar Jógatársaság 2 éves oktatói kurzusát. Gyerek jógaoktatói tanfolyamon 2010 februárjában vizsgáztam, Nagykovácsiban. 2010 ősze óta tanulmányozom intenzíven Patanjali jóga szútráit Papp József kurzusán.1 éve a szanszkrit nyelvet is. Jelenleg a Himalájai Tradíció 3 éves oktatói tanfolyamán veszek részt.

Mint sokan, én is keresem a nagy kérdésekre a választ, a jógában néhányra rátaláltam. Önismeretet, megértést, türelmet tanulok általa.

Oktatóként az a célom, hogy a jóga gyakorlása (ászanák, légző- és figyelemöszpontosító gyakorlatok, lazítás, beszélgetés) közben és eredményeként a jóga csodálatos kincseiből mindenki megkapja azt, amiért jött. Pihenést, kikapcsolódást, mozgást, jobb közérzetet, testtartást, egészséget. Önmagára és a többiekre figyelést, testi-lelki felüdülést, a hétköznapokra feltöltődést adó élményeket. Amit csinálok, és tanítok, az nevezhető Hatha jógának, amennyiben a bővebb jelentését értjük. Vagyis a test célirányos átmozgatása, megerősítése, rugalmassá tétele, annak érdekében, hogy alkalmas legyen a Rádzsa jóga, vagyis a meditációt szolgáló gyakorlatok végzésére. A folyamatban tanulunk lélegezni és lazítani, azért, hogy a test és elme lecsendesedjen, hogy minél közelebb kerüljünk igazi önmagunkhoz.

„Mellékhatásként” javul a közérzet, a testtartás, a fizikai, mentális és érzelmi erőnlét. Nagyobb lesz az önismeret, a megértés magunk és mások iránt.

Mesterem Swami Veda Bharati, tanítóim a teljesség igénye nélkül: Swami Rama, Swami Ritavan Bharati, Swami Satyananda, B.K.S. Iyengar, S. R. Yesudian, Indu Arora, Kővári Katalin, Szép Ferenc, Kovács Károlyné, Nagy József, Selmeci Csongor, Selmeciné Bogdán Ágota, Papp József, Kádár Zoltán, Mezősi Anna, Richter Katalin, Timcsák Géza, Varga Judit.