Összeadtuk! Jógik egy emberi jogi jógán

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csütörtök este, amikor két maréknyi jóember úgy döntött, szeretne jót tenni több maréknyi kisemberrel és támogatna egy jó ügyet.
Szerencsés csillagzat volt ezen a csütörtök estén. Éppen összetalálkoztak egy jó lehetőséggel; az emberi jogi jó cselekedetért cserébe elkalandozhattak a budapesti Himalájába.
Összekötötték hát a kellemeset a hasznossal, összeszedték minden bátorságukat, összepakolták a jóga ruhájukat és össze-vissza tekerték magukat a jóga matracokon. Utánoztak kutyát -macskát és a kobrát, üdvözölték és relaxációval zárták ezt a csütörtöki Napot.

Együtt jógáztunk egy jó ügyért, az emberi jogok népszerűsítéséért.

Az Amnesty International Magyarország közösségi adományozásra épülő kampányt indított, hogy az emberi jogi képzéséhez szükséges anyagi forrásokat előteremtse. A tanév végéig szeretnének legalább 1000 gyerekhez eljuttatni a Mi lenne, ha..? elnevezésű emberi jogi oktatási órát, mely egy drámapedagógiai módszerekre épülő, érzékenyítő 45 perces foglalkozás általános és középiskolás diákoknak.

2016.05.05-én a Kelet-Nyugat Egészség Központtal együttműködésben 20 ezer forintot gyűjtöttünk. Ezzel hozzásegítettünk 40 gyermeket ahhoz, hogy egy békésebb és biztonságosabb világban nőjenek fel.

Az Amnesty International több mint 7 millió olyan ember globális mozgalma, akik az igazságtalanságot személyes ügyüknek tekintik. Olyan világért kampányolunk, ahol az emberi jogok mindenki számára egyformán elérhetőek.
Amnesty International Magyarországon több mint 6 éve tart emberi jogi képzéseket Magyarországon.
Hisszük, hogy a kölcsönös párbeszéd és egymás sorsainak megismerése segít abban, hogy minél több fiatal ki tudjon állni saját és mások jogaiért, és így a következő generációnak már kevesebb kirekesztést és méltóságot sértő élethelyzetet kell átélnie.

Ambrus Móni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.