Szvámi Ráma: Gájatrí mantra és szádhana – 4.

Ezzel kapcsolatban érdemes tanulmányozni Szvámi Ráma kommentárját, valamint a „Jnaneshvari” című kommentárt. Készítsétek el azon kurzusok listáját, melyeket meg kell hallgatnotok, és majd valaki legépeli ezeket a javaslatokat, instrukciókat.

"Megkérnék mindenkit, döntse el, hogyan ünnepeljük jövőre a 21 évet. A legnagyobb ünnep a spirituális szentség újjáéledése. Minden csak ezután következik. Rendben. Ha meginognál, ne hagyj fel a gyakorlással. Kérj segítséget. Kérj segítséget önmagadból. Kérd a tanítóidat. Ha valamilyen oknál fogva egy nap elmaradna a 11 Gájatrí ismétlése, elvégzem őket helyetted. Nem fogjátok fel a Guru vonal kegyelmének nagyságát."

gajatrimantra4A 13. században két testvér, akik szegények és jelentéktelenek voltak, megkapták egy birodalom építésének felelősségét. A birodalom romjai még ma is láthatóak. Most, a mi fogalmaink szerint teljes Puras Csaranát alkotnak. Egy mantra teljes elvégzése, egy mantra minimális teljes elvégzése nem 125.000 ismétlés, hanem annyiszor százezer ismétlés, amennyi betűt a mantra tartalmaz. Nos, a Gájatrí 24 betűt tartalmaz, így egy teljes kör 24-szer százezer ismétlést jelent. Ehhez vissza kellene vonulnotok az élettől.

Legalább egy-két emberről tudok, akik nemrégiben megtették ezt, itt az Egyesült Államokban. Pandit Radzsmani útmutatást adott valamelyiküknek. Három évre felfüggesztette a vállalkozását, úgy rendezte a dolgait, hogy három évig egy helyben maradhasson. Végigcsinálta. De nyert vele valamit. Ez a bizonyos szent huszonháromszor csinálta ezt meg életében. Ma is olvassuk az írásait. Ő írta a kommentárt a Véda Szajahanhoz (?), és sok minden mást is írt amellett, hogy irányított egy birodalmat, és elvégezte ezeket a gyakorlatokat. Huszonháromszor végezte el a 24-szer százezer ismétlést, annak reményében, hogy Gájatrí Anya megmutatja neki arcát, de ő nem mutatkozott meg a számára. Abban az időben a Puras Csaranát nem így végezték, hanem a tűzáldozattal együtt. A „Szváhá” minden ismétlésekor tisztított vajat és füstölőt szórtak a tűzbe.

A kétszer született imája a következő:

„Engedd, hogy olyan kunyhóban éljek, melynek falait a szent tűz füstje festi feketére.”

El kell mondanom, hogy mikor egy alkalommal egy rövid 125.000-es Gájatrí recitációt végeztem ott fent a tetőtérben, a tetőtér fekete volt, de mikor lecsuktam a szemem, hogy aludjak, lángokat láttam magamban. Lángok, lángok, az egész testem lángokból állt. Az elmém lángokban állt. Nem tudtam lecsukni a szemem, hogy ne lássak lángokat. Fény és lángok. Tehát ő huszonhárom alkalommal végezte ezt el, és Gájatrí Anya nem mutatkozott meg előtte, ezért undor töltötte el, és belépett a lemondottak rendjébe. Szvámi lett. Amint a fogadalmat mondta, a Gájatrí Anya megjelent, és ő azt mondta neki: huszonháromszor megtettem ezt érted, te nem jelentél meg, és most megjelensz. A válasz az volt, hogy ha huszonnégyszer végezted volna a gyakorlatot, megjelentem volna. Most, hogy leteszed a fogadalmat, megjelenek, mint az Egy. Egy alkalommal csalódottnak éreztem magam a Mesteremtől, Szvámidzsitól: Mindegyik nagy szent ezt a gyakorlatot végezte. Nekem nincs lehetőségem, hogy leüljek és végigcsináljam. Miért nem adsz rá időt, hogy elvégezhessem?

(itt az előadás angolul legépelt változatából hiányzik Szvámi Ráma válasza, mely úgy hangzott, hogy: “Én már elvégeztem helyetted. Nem érzed?!”)

Ezért hálát érzek. Miért is ne végeznék el 11 Gájatrít a számotokra? Ennyiben megbízhattok bennem. Ennyit megtehetek a Gurum felé érzett hálából. Szeretetet sugárzok felétek ebben a formában. Rendben? Szeretném tudni, ki vesz részt az egy év ünneplésben. Mivel ebben az esetben valamit meg kell tennem értetek. Oké? De ne siessétek el. Adjatok magatoknak egy hetet. Lehet, hogy szívesen hazavinnétek a kazettát meghallgatni és tanulni. Ha van kérdésetek, kérlek tegyétek fel. De nem olyan nehéz ez, mint amilyennek tűnik. Mikor egy kedves vendég számára készítettek egy finom ételt, a receptet kell követnetek. Ezt őröld meg, azt melegítsd meg, végy ebből három kanálnyit, abból pedig öt kanálnyit. Melegítsd fel a sütőt, erre és erre a hőmérsékletre. Mindennek megvan a maga módszere. Ez az önművelés módszere, az ember végleges formájának elnyerése érdekében. Kívánom nektek, hogy ebben az évben elnyerjétek végső formátokat. Isten áldjon mindannyiótokat.

Köszönöm.

(Meditation Center, 631 University Avenue, N.E., Minneapolis, Minnesota 55413, 1990. július 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.