Szvámí Ritavan Bháratí, az AHYMSIN spirituális vezetőjének üzenete

…Tāre tut tāre ture svāhā

Ezzel az imával gondolok Rád és szeretteidre szerte a világon. Adassék, hogy együtt nyugalmat ébreszthessünk. A jelen nehézségek idejében a Tradíció tanításai az aszketikus igyekezetedben (tapaszban) áramolnak tovább. Adassék, hogy a szív csomóinak kioldása reménnyel (szmriti) telíthessen meg bennünket. Vond vissza elméd figyelmét e pillanat tudatosságába, és megfigyelőként légy jelen. Kapcsolódj ahhoz az erőhöz, amely figyelmed egyhegyűségéből ered, és pihenj meg a csendes mozdulatlanságban. Engedd el a felbukkanó félelmet, nyugtalanságot, hagyd, hogy spirituális erők ébredjenek az elmédben. 

A keresés és a tanítások is folytatódnak, áramlik az áldás lényünk spirituális középpontjából. Adassék, hogy a jelen eseményei a megtisztulás lehetőségévé váljanak. Ez a türelem – titiksa – eszményi megvalósulása. Ez egy teszt és tanítás, lecke is egyúttal. 

Az esetleges nehézségek, kihívások megtapasztalása közben maradj a spirituális erőd tudatában, az ahimszá, a szatja és a szantósa tanításainak megfelelően. Engedd, hogy mosolyogjon az elméd. 

Parányi cseppenként, pillanatról-pillanatra hozd létre ezt a tudatosságot. Ismerd fel ezt a benned rejlő forrást, és ez által tudatosítsd a türelem, a tolerancia és a béketűrés erejét. Ezek az érzetek a megtisztított és elcsendesített elmemeződből ébrednek, gyümölcseiket jóságban, megelégedettségben, kedvességben és együttérzésben megmutatva. Adassék, hogy ezt a folyamatot egy másfajta tudatosság és önmagunk megújuló minősége szőhesse át. 

Adassék, hogy a csend pillanatában imáinkat és mantra dzsapa gyakorlásunkat mások jóllétéért ajánlhassuk fel. 

Om, Santi, Santi, Santi. 

SRB

Rishikesh, India     

Spirituális akcióterv a szangha részére: 

A Guruvonal, a Tradíció nevében, ajánljuk fel az imáinkat, a mantra dzsapa gyakorlásainkat és minden cselekedetünket az emberiség javára és jóllétéért. Kérlek, hogy folytasd a napi meditációs gyakorlásodat, a gyakorlásod gyümölcseit a “NAMAH” érzületével felajánlva – legyen meg a Te akaratod! Nem az enyém, a Tiéd. A személyes mantra dzsapa, valamint a Szaumja-Tara mantrával végzett purascsharana mellett, ha kérhetlek, javaslom, hogy tudatosan és bölcsen oszd be az idődet a legbensőbb életed, valamint a spirituális megújulásod céljára. 

Alábbiakban néhány javaslat a globális szangha tagjainak: 

  • Napi meditáció (ugyanabban az időben és helyen)
  • A mantra dzsapa és a meditáció gyümölcseinek felajánlása 
  • A személyes mantrád, valamint a szangha számára felajánlott Szaumja-Tara mantra recitálása mellett javasolt a Maha Mritjundzsaja mantra gyakorlása is mindenki jólléte, gyógyulása és megszabadulása érdekében. 
  • Új szokásként javasolt bevezetni, hogy a Telihold meditáció megszokott időpontjában – Magyarországon 21 órai kezdettel – szánj néhány percet elméd figyelmének összpontosítására, és a mantra dzsapa gyakorlásodra. Szánhatsz egy percet arra, hogy 3-szor elismétled a Szaumja-Tara mantrát, majd 3-szor a Maha Mritjundzsaja mantrát. Vagy ha 15 percet szánsz a gyakorlásra, úgy 21-szer ismételd ezeket a mantrákat, majd szokás szerint a gyakorlásod gyümölcseit ajánld fel minden létező jóllétének a javára. 
  • Folytasd a Telihold meditációs gyakorlásodat minden hónapban, a megszokott időben, az otthonodban vagy bármely más választott helyen. 
  • Gyakorold a SZVADHJAJÁt, a spirituális céljaidra fókuszáló mélyebb kontemplációt. 
  • Adassék, hogy a szeretet, a jóság, a kedvesség, az együttérzés vigaszt és enyhülést hozzon számodra. 

A fentiek mellett további javaslatokat a spirituális vezetők közvetítenek majd a közösség felé. 

Áldással és hálával, 

Szvámí Ritavan 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.