Szvámi Véda – I. előadás. 2. rész

“…Van itt egy idősebb tagja a családunknak, aki vánapraszta fogadalmat akar tenni ez alatt az esemény alatt. Ez az egyik mantra, amit zengetünk ennek a fogadalomnak a letétele közben.

„Ó, Uram, a fogadalmak leghatalmasabb védőangyala – ahogy az ősi risik hirdették a Védák idején. Ó, Uram, a fogadalmak védőangyala, védelmezője! Leteszem ezt a fogadalmat. Méltóságod előtt kijelentem ezt. Nem az egész világnak, hanem az istennek. Lehetek a kegyelmed által sikeres ennek a fogadalomnak a megtartásában? Növekedhetek általa? Itt és most magam mögött hagyok mindent, ami nem igaz, átadva magamat az igaznak.”

Ennek a célja az, hogy megerősödjetek a fogadalmatokban. Abban a fogadalomban, hogy gyakoroljátok az alkalmazott spiritualitást.

Van egy himnusz, amelyet minden este eléneklünk itt az asramban. Ez Siva-szankalpa himnuszként ismert. Ez, amit a kezemben tartok egy meglehetősen nehezen olvasható fordítás. Nehéz, mert ahogy elolvasol egy mondatot, le kell ülni, és kontemplálni a jelentésén. És csak utána olvashatod a következő mondatot. Eltarthat egy évig is elolvasni ezt a 20 oldalt, ha szeretnétek. Ilyen sokáig tarthat a Siva-szankalpa himnusz, a szép, jóságos, hasznos, jótékony gondolatok, elhatározások, érzések, érzelmek himnusza, amely által Te is Sivává válsz, a jóságos és örökké jóakaratú istenné.

Eléneklem a 6 mantrát és felvesszük számotokra. Minden este énekeljük, mert az éjszaka, amit elvesztegetsz, a legszebb, legédesebb, leghasznosabb idő a gondolataid, az érzelmeid és érzéseid kimunkálására. Ezt jó tudni. Ez az egyik trükkje annak a művészetnek, hogyan használjuk az éjszakát. Kívánom, hogy tanuld meg, hogyan használd az éjszakát. Ez része a gyakorlati spiritualitásnak. Nem arról beszélek, hogy fel kell hagynod az alvással, hanem arról, tanuld meg használni az alvást eszközként önmagad megtisztítására.

Gyerekként olyan családban nőttem fel, ahol énekeltük ezt a himnuszt minden este lefekvés előtt. Melynek az első versszaka: „Az, ami messzire utazik, amikor ébren vagyok, ami hasonlóképpen messzire vándorló, amikor alszom, ez a messzire utazó egyetlen fény a sok fény közül, adassék, hogy az én elmém (ezzel a fénnyel megtelve) Siva-szankalpává váljon.” A szépséges, hasznos, jóakaratú, békés, meditatív gondolatok, elhatározások, érzelmek, érzések, hajlamok helyévé. Elmagyarázom majd a továbbiakat is.

Sajnálom, hogy nem tudok mindenkivel személyesen találkozni, ez nagyon nehéz nekem. A dalai láma Őszentsége is nyugdíjba megy. A pápa Őszentsége is visszavonul. Miért nem lehet egy olyan kicsi lángnak, mint én, az a szabadsága, hogy visszahúzódik a csendbe. Erre a teljes 24 órára szükségem van, hogy pihenjek, csendben maradjak, foglalkozzam az belső dolgaimmal. Így válik lehetővé számomra, hogy megosszam a szívenergiámat veletek, amikor beszélek 45 percig. És vannak napok, amikor nem tudom ezt megtenni. Kérlek, ne gyakoroljatok nyomást a testemre, figyeljetek, tegyetek elhatározást és alkalmazzátok azt!

Tartsd a homlokod ellazultan, különösen stresszes időkben, olyan időkben, amelyek kihívást jelentenek. A repülőgéped késik, a buszod késik, a homlokod ráncolásától nem fog gyorsabban odaérni. Nem tudom, ki győzött meg arról, hogy a világ minden problémáját a homlokod ráncolása oldja meg. Ki tudnál alakítani egy új szokást?

Beszélj gyengéden! Nem, legyenek gyengéd gondolataid. Ez hozza létre majd, hogy gyengéden beszélsz.

Azok, akik szeretnének a tűzszertartásban részt venni, odaülhetnek. A tűzszertartás egész filozófiája, hogy veszed az érzéseidet, érzékeidet, és felajánlod őket az isteni tűznek, mondván namaha – nem az enyém, nem az enyém, nem az enyém. Elégetem őket az isteni tűzben, felajánlom magam az isteni tűznek. Tehát azok, akik szeretnének odaülni, élvezzék a jótékony hatásait. Tegyétek ezt nyugodtan!

Ezen az eseményen, amelyet három év előkészület előzött meg, van egy ember, aki segített megszervezni, aki a publikációt intézte, aki kommunikált, aki az elmúlt hat évben fenntartotta a kapcsolatot az Ahymsin-család különböző részei között. Folyamatosan kommunikációban. A színfalak mögött. Aki csak a mantrabeavató pozícióját tartotta fenn magának, aki nem tartott fenn pozíciót. Mérhetetlenül sokat segítve engem ezen a módon. Általában egy program végén mondunk köszönetet. De a program végén a Purnauti napon most a végső tűzszertartást végzem el, és déli 12-kor elkezdem a csendet március 10-én, tehát nem lesz időnk rá akkor. Remélem, hogy sok ember eljön a szanghatalálkozó eredményeként, amelynek létrehozásában ez a nagyon különleges, szerény ember segített a munkájával, amit igazi kommunikációnak neveznék. Kapcsolatban tartva az Ahymsin -család minden részét. Az egyetlen ember, az egyetlen vezető, aki anélkül, hogy vezető helyet akart volna elfoglalni, el tudta végezni ezt a munkát.

Kitaláljátok, kiről van szó közületek? Lennél kedves előre jönni? Tudod, kit hívok. Kérlek, állj fel és fogadd el a megbecsülésemet. Köszönöm Carolyn! Isten áldjon meg! Felbecsülhetetlenül értékes vagy. Nem értetek egyet a választásommal? Igen.

Van egy új könyv is, amit erre az alkalomra adtunk ki. Hogyan akarod, hogy a Kundalinídet felszolgálják? Felkavarva vagy lecsendesítve? Ez a könyv címe. Szvámidzsí, amikor leülök meditálni, a testem mozogni kezd, a fejem rázkódni kezd, remegést érzek, biztosan valami magas állapotba érkeztem. Tehát azt kérdezem, hogyan akarod a kundalinídet, felkavarodva vagy lecsillapodva. Mi a lecsendesedés útját járjuk, nem a felkavarodás útját. Vegyétek, és tanulmányozzátok a kundaliní jelentését azzal összefüggésben, amit el akarunk érni.

Figyeljétek a gondolataitokat, helyettesítsétek őket a Siva-szankalpával, tegyétek meg ezt az elhatározást most, tartsátok lazán a homlokotokat. És minden órában, kétóránként, amikor felébredsz, mielőtt reggelizel, mielőtt a foglalkozásra mész, mielőtt csinálsz valamit, amikor valami közben vagy, 2-3 perc önmegfigyelés. Ismételve a nap során. Alkalmazzátok ezt! Ne felejtsétek el! Mikor kezdve? Mondjuk, hogy holnap este.

Csak hozd az elméd figyelmét önmagadba. Lazítsd el a homlokod. Érezd az áramlást és a légzésed érintését az orrjárataidban. Tartsd fenn az áramló légzés érzését gyengéden, lassan, simán lélegezve a mantrád áramlásával.

Tartsd fenn az áramlást, figyeld, ahogy az elme, a mantra és a légzés együtt áramlik egyetlen folyamként. A teljes tudatosságod egyenletesen áramló folyammá válik. Az áramlás megtörése nélkül gyengéden nyisd ki a szemed. Határozd el, hogy végzed ezt a gyakorlatot két-három percig többször a nap folyamán. Határozd el, hogy a homlokod lazán tartod. Határozd el, hogy megfigyeled a gondolataid, és helyettesíted őket a szépséges, hasznos, jótékony gondolatokkal. Isten és a guru áldjon meg Mindannyiunkat.

Szvámi Véda

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.