Szvámi Véda – III. előadás 1. rész

Sok évvel ezelőtt, talán 10-12 éve, tartottam egy tanfolyamot a spirituális folyamat jeleiről és mérföldköveiről. Javasolnám, hogy használd ezt az anyagot. Mindig ellenőrizd, hogy ebben a folyamatban hol tartasz.

Lépések:

  1. Olvasd SR (Szvámí Ráma) „Az örömteli élet művészete” című könyvét újra és újra és
  2. Figyeld meg, hogy valóban, igazán alkalmazod-e azokat az alapelveket, amelyeket ő annyira nagylelkűen, annyi szeretettel, annyira szépen és olyan hatékonyan átadott nekünk.
  3. Aztán jön ez a kis könyv – amelyet bemutattam Nektek – a „Szádhana az alkalmazott spiritualitásban” című. Ezt én tettem hozzá, remélve, hogy néhány praktikus javaslat hatással lesz a gondolkodásmintáidra és változást hoz a kommunikációs mintáidban és a kapcsolati mintáidban. Nem csak a családban, hanem a munkahelyen is.

 

Szeretném, ha tanulmányoznátok ezt a három dolgot. Tanuljátok meg, alkalmazzátok, tanulmányozzátok, kontempláljatok rajta, elmélkedjetek rajta, vonjatok le belőle következtetéseket az elkövetkező öt évben.

Tegnap beszélgettünk az Isteni Anya nagy kozmikus jelenlétéről, hogy az Isteni Anya lába porának néhány sugarából, néhány részecskéjéből hogyan lesz a tér? Milyen is az Isteni Anya? Az a néhány részecske kidobódott, és így képződött a tér. Nem kidobódott a térbe, hanem kidobódott, létrehozva a teret. Ez a sokmilliárd galaxis, univerzum valamiből megszületik, valamiben folytatódik és elenyészik. Ennek az égő tűznek a hamuját, azét a tűzét, amely elégeti ennek az univerzumnak a darabjait, Siva a testére dörzsöli, és Te is bekened vele a tested (a homlokát mutatja), innen származik az a keresztény kifejezés, hogy „por és hamu”.

Javasoltam, hogy terjeszd ki a tudatosságod, és akkor ez a kis darab papír elvezethet a megvilágosodáshoz, ahogyan tegnap magyaráztam. A ruhád egy darabjának legkisebb szála is képes elvezetni Téged a megvilágosodáshoz, ha megérted annak valóságát.

Nem ülve és elképzelve. Ne ess a nagyon elbűvölő háló csapdájába, amely a tudattalan képzeletedből kiemelkedett és Neked szövődött. Ne bűvölődj el általa. A karosszék spiritualisták sokan ülnek, és hagyják magukat a saját képzeletük elbűvölő hálójában fogva tartani. Az elbűvölő képzelet hálója radzsasztikus és tamasztikus és nagyon zavaros tudattalan elméből emelkednek elő.

Ez nem az, amiről most beszélünk. A spirituális fejlődés folyamata a szattva földjén található, a legfényesebb fény, a legtisztább, a legtökéletesebb, a legfénylőbb, a legnyugodtabb, a legjobb indulatú.

Nem káoszhoz vezet. Időről időre kapok ilyen levelet: „Szvámídzsí, ezt és ezt a kinyilatkoztatást kaptam. Ezt és ezt tapasztaltam. Mit kell tennem legközelebb?”

És én ezt válaszolom: „Elvezettem ide Delhiből, New Yorkból, vagy éppen Chichágóban vagyok. Mit kell tennem?”

„Mikor tervezed, hogy Los Angelesbe mész? Ugye? Le akarsz telepedni Chichagóban? És nem akarsz továbbmenni? Vagy folytassam a vezetést?”

Mi a probléma és mi a kérdés?

Mára és bármelyik elkövetkező napra megjelöltem néhány állomást számodra, amelyen végig fogsz menni. Csak fel kell ismerned, amikor arra az állomásra érsz.

Nem kell tenned semmit velük kapcsolatban. A tanítványok levélben kérdezik: „Ezen az állomáson vagyok, mit tegyek vele?” Nem kell semmit tenned. Csak nézz körül az állomáson, hogyan is néz ki, és folytasd az utadat. Vannak állomások és sok különböző dimenzió, nem csak egy dimenzió van.

Az egy dimenziós növekedés nem teljes. Ezek multidimenziós növekedések, amelyet le fogok írni számodra, és attól függően, hogy 30 perc vagy 3 előadás szükséges hozzá, Veled maradok addig. És megtanulod felismerni azokat az állomásokat.

Néhány közülük nagyon érdekes állomás. Amikor a Siva-szútrákat tanulmányoztuk, néhányan itt voltatok, néhányan nem. Emlékszik valaki a mondatra, amit népszerűsítettünk?

„Szméra, szméra szthimita”

Tudnátok mondani? Olyan szép dallama van. A kommentátor, aki írt a Siva-szútrákról, azt mondta, hogy amikor elérsz erre az állomásra, élvezettel mosolyogsz, és csendessé válsz. Nem izgatottá, nem táncolóvá.

Szthimita: csendessé válsz, megállsz örömmel töltve. Ez az az állomás, amely hatással van a spirituális utad összes állomására, amelyen keresztülhaladsz.

Elmondhatom, hogy nincs érdekesebb út a spirituális útnál.  A világi utadon szükséged van menetjegyre, repülőjegyre, vagy, hogy szervizeld az autódat, de ez az út ingyen van. Az egész világegyetem ingyen van, és én nem tudom, hogy az emberek miért nem élnek ezzel a felajánlással. Ez egy ingyen ebéd. A spirituális univerzum egy ingyen ebéd. Nem akarod élvezni ezt a transzcendentális ingyen ebédet? Tanuld meg élvezni és várj a „szméra, szméra szthimita” állapotra.

Minden felismerés egy mosoly. Az elméd mosolyog és még mélyebb csend felé halad. Élvezd, az elme bármilyen kicsiny mosolya is jön szembe az utadon. És bármilyen relatív csend minden egyes pillanata örömteli, amely megérint. Tudod, néha, amikor elcsodálkozol egy pillanatra, megállsz csendben. Ez az út a spirituális utazásodban. Csendesen megállni. És azon pillanatok közül egyben, ne kérdezd mikor, nincs órám, kérdezd a gurumat, azok közül egy pillanatban, megtörténik a kiáradás, a végtelen áradása. A végtelen Anya pillant egyet, és minden kozmikus zenéje beléd ömlik egyetlen pillanat töredékében. De a másodperc e töredékében, amely a világi óra szerint csak egy másodperc töredéke, úgy érzed, hogy végtelen idő telt el. Mert a végtelen megmutatja a sok közül egyik arcát. Ezek nem hamis ígéretek. Ez nem lelkesítő beszéd. Ez, ahogyan a dolgok haladnak. És ez eljön Benned is, elkezded megtanulni fokozatosan a teljesség érzését.

Bárhol, ahol üres helyek voltak a személyiségedben, a szívedben és az elmédben, ez elkezdi betölteni és Te elkezded érezni a teljességet.

És mit tegyél a teljességgel? Kiömlik Belőled, túlcsordul másokra, és Te tanárrá válsz és gyógyítóvá válsz. Nem attól leszel tanár, hogy megkapod a tanári bizonyítványodat. Attól válsz tanárrá, hogy teljesség lesz Benned, és ez a teljesség túlcsordul és megérinti mások szívét és elméjét. És Te nem siettetheted ezt az utat, csak legyél benne. És minél jobban figyelsz a következő mosolyra, a következő állomásra a csendben, annál jobban betölt Téged, annál több csordul túl Rajtad. Ne pazarold el! Bánj vele kreatívan! Csatornázd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.