Szamádhi

Szamádhi

4.000Ft

8 készleten

Kategória:

Leírás

Jógapszichológia kézikönyv a tudatos élethez, a szeretetteljes bölcsességhez, a Valóság megpillantásához. Az elme és annak minden aspektusára kiterjedő tudatosság és irányítás a megvilágosodás, más néven a szamádhi elérésnek előfeltétele. Ha az elmét hagyományos módon közelítjük meg, csupán az alapján tanulmányozhatjuk, amit mások már kifejtettek róla. 

A modern pszichológia valójában csak az emberi viselkedés külső mintáit vizsgálja. Ez a mód nem azonos az elme átfogó tanulmányozásával, mert annak csupán egyes összetevőit érinti. Az elme nagyon csekély része nyilvánul meg a viselkedésünkön keresztül.

A jóga ősi mestere, Patandzsáli nem a kóros folyamatok elemzésére alapozta tudományát, mindent tudott az elméről. Valódi Önvalónk ismerete nélkül, nem lehetünk elménk és annak megnyilvánulásainak tökéletes irányítói.

A jóga pszichológiája az önmegvalósítás létfontosságából alakult ki, – tudomány, filozófia és pszichológia egyben ez a jóga könyv.

Ha képesek vagyunk megpillantani lényegi természetünket, felszabadulunk., elérjük a szamádhit. Szenvedésünk egyedüli oka, az anyagi világgal való azonosulásunk. Bakos Attila

Jóga oktatói tanfolyamok, jógatanár és jógaoktató képzések alapműve ez a mű, a jógafilozófia egy felső foka mindannyiunknak.