Tűz és Fény útja I.

Tűz és Fény útja I.

Akció!

4.500Ft 4.000Ft

16 készleten

Kategória:

Leírás

Ha szeretnéd a jóga gyakorlásod (szádhanád) tökéletesíteni, ha tényleges, tapasztalati fejlődésre vágysz, vagy ha tervezed, hogy komolyabban belevágsz a jógába és érteni szeretnéd, hogy mit miért csinálsz,  Neked való ez a könyv!

A művészet és tudomány területén elért legnagyobb eredmények mindig a türelmes erőfeszítés következményei.

Csak több évnyi felkészülés utána játssza a hegedű- művész a Beethoven concertót vagy végzi az orvos a szervátültetést. Ezen intenzív felkészülés nélkül a művészet vagy a tudomány nem igazán fejlődne. A jógában ugyanez a helyzet. Az út első lépései azok, amikor pihentetően alszunk, mértékletesen étkezünk és megfelelően lélegzünk. Ezek közhelyek, de megtévesztő módon azok, mivel jelentőségük nemhogy nem csökken, hanem inkább fokozódik a gyakorlás (Szádhana) intenzitásának növekedésével. Az ismertetett haladó jógagyakorlatok felülmúlják a képzeletet, s a hétköznapi életet a tudatosság ritka szintjére emelik.

Jelenleg a jógát leginkább az Ászana-gyakorlással azonosítják. Emiatt a haladó jógától gyakran azt várják, hogy egyszerűen haladóbb Ászanákat ölel fel. Miközben felet- tébb értékes az Ászanák gyakorlása, ez a könyv nem csupán ezt célozza, hanem a Pránájáma vagy légzés- szabályozás és a meditáció (Dhjána) kifinomult technikáiról szól, melyek igen ritkán kerülnek hitelesen bemutatásra. Ez a mű az önfeltárulásról szól – arról a mód- szerről, ahogy a jógik a múltban és jelen korunkban is közvetlen módon közelítették meg a bennük lakozó transzcendenst. Ez a gyakorlás (Szádhana) legmagasabb szintje, s a jóga útjának végső állomása.

(Forrás: danvantara.hu)